*Nettavisen* Sport.

Ber Berger dyrke langrenn

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Landslagsledelsen håper Lars Berger vil endre sine prioriteringer.

14.01.08 14:20

Mandag ble Berger som ventet vraket fra VM-laget i skiskyting. Nå blir han i stedet tilbudt plass i verdenscupen i langrenn, når 15 km fri står på programmet i Canmore 25. januar.

Les også:Her er VM-troppen
Torgeir Bjørn:- Lars må velge selv

Og sportssjef Åge Skinstad ber om at mannen med tre gull på fire VM-starter i langrenn nå vil prioritere annerledes mellom de to idrettene.

- Tidlig å snakket uttak
- Jeg ber ikke Lars slutte med skiskyting. Men fra mitt ståsted er det ønskelig at langrenn blir førsteprioritet. Det vil si at når aktuelle distanser i verdenscupen i langrenn kolliderer med verdenscup i skiskyting, så håper jeg Lars vil prioritere langrenn, sier Skinstad til Nettavisen.

Han er i utgangspunktet ikke opptatt av om Berger skal tilhøre landslaget i langrenn eller skiskyting de kommende sesongene.

- Det er litt tidlig å begynne å snakke om uttak allerede nå. Vi samarbeider godt med landslaget i skiskyting, så det er ikke noe poeng. Og så lenge Lars kun satser i skøyting, kan det være fornuftig å kombinere, ettersom det er såpass få rene fristilrenn i verdenscupen i langrenn, sier Skinstad.

Kan lære klassisk
Samtidig mener han 28-åringen fra Lesja fortsatt har alle forutsetninger for å kunne bli en såpass habil klassiskløper at han vil kunne bli aktuell for et norsk lag til fellesstarten med skibytte under Vancouver-OL i 2010.

- Jeg husker jeg smurte klassiskskiene til Berger under et junior-NM i langrenn på slutten av 90-tallet. Om jeg ikke husker helt feil, gikk han inn til sølv, poengterer Skinstad, som samtidig erkjenner at mye har forandret seg siden den gangen.

- Klassisk langrenn utviklet seg veldig i retning kraft. Det er bedre kjørte spor, til dels kortere runder og bedre utstyr som gjør at dobbelttak er blitt mer og mer viktig. Jeg vet ikke hvor langt unna nivået Lars er, men et år med fokus på overkropp tror jeg vil monne mye, sier Skinstad til Nettavisen.

Berger er for øvrig tittelforsvarer på 15-kilometeren under VM i Liberec i 2009. Den går i klassisk. Men om Åge Skinstad får det som han vil, kan Berger benyttet friplassen på en annen distanse. Les mer om det her

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag