Gå til sidens hovedinnhold

Ber Bjørgen reise hjem

Landslagstrener Egil Kristiansen mener Marit Bjørgen har lite å hente på de to siste etappene i Tour de Ski.

ASIAGO (Nettavisen): Etter å ha blitt utslått i kvartfinalen i fredagens Tour-sprint i Asiago, gjentok Marit Bjørgen det hun allerede har konstatert flere ganger i løpet av den siste uka:

Det er flatt batteri.

Nå mener landslagstrener Egil Kristiansen at Bjørgen bør droppe de to siste etappene i Tour de Ski.

- Det eneste hun eventuelt går for, er de hundre poengene hun allerede har tatt i Touren. Trekker hun seg, mister hun dem. Men spørsmålet er om hun har mer å tape enn hun har å tjene på å fullføre, sier Kristiansen.

En dag av gangen
Både Bjørgen og Kristiansen vet at de to siste etappene kanskje også er de to tøffeste. Ikke minst fordi Bjørgen allerede har seks renn i beina.

Bjørgen innrømmer også selv at hun vurderer å trekke seg.

- Jeg har sagt at jeg tar en dag av gangen. Jeg skal ha en prat med landslagslege Hans Petter Stokke i kveld, så får vi se hva jeg bestemmer meg for, sier Bjørgen til Nettavisen.

Egil Kristiansen bekrefter at det også kan bli aktuelt for Bjørgen å stå over de første verdenscuprennene etter Tour de Ski, som går i Canada.

Må tenke langsiktig
- Det kan kanskje vise seg å være mest fornuftig at Marit blir hjemme. Det er viktig at vi nå klarer å tenke langsiktig. Nå må Marit få orden på kroppen før hun begynner å presse seg, som mener et avbrekk fra verdenscupen også kan være positivt for Bjørgens psyke.

Marit Bjørgen kom til Tour de Ski som favoritt, men er bare nummer 13 etter seks etapper. I den formen hun er nå, er sjansen stor for at hun uansett taper mange plasseringer hvis hun velger å fortsette.

Hovedteorien er at Bjørgens formsvikt skyldes et magevirus.

- Og ifølge legen er det samme typen virus som jeg hadde under OL i Torino, et virus det har vært mye av i Trøndelag i det siste, forteller en skuffet Bjørgen.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft