Gå til sidens hovedinnhold

- Ber Fabregas bli i London

Pep Guardiola vil ikke se Cesc Fabregas før overgangen er klar.

Etter måneder med spekulasjoner er det nå endelig klart at Cesc Fabregas (24) spiller for Barcelona kommende sesong. Det melder Sport.es.

Overgangen kommer ikke overraskende, ettersom Arsenals manager Arsène Wenger torsdag kveld uttalte at han venter en avklaring før åpningskampen i Premier League.

Presenteres lørdag
Fabregas skal ha blitt enig om en femårsavtale med Barcelona.

Ifølge spanske medier satte Fabregas seg på flyet fra London til Barcelona tidlig fredag ettermiddag, og han vil offisielt bli presentert som Barcelona-spiller lørdag.

Fredag kveld melder imidlertid Sky Sports at Barcelona og trener Pep Guardiola har bedt Fabregas om å bli værende i London til etter søndagens supercupfinale i Spania, for ikke å irritere Arsenal.

Den offisielle introduksjonen av Fabregas som Barcelona-spiller utsettes til mandag, hevder Sky Sports. Spanske Marca melder også fredag kveld at Fabregas først kommer til Spania på søndag og vil bli presentert mandag.

Verken Barcelona eller Arsenal har bekreftet overgangen ennå.

Ikke i troppen
Når det blir seriedebut for Fabregas er uklart, ettersom den spanske spillerforeningen har tatt ut 100 spillere til streik i de første to serierundene.

Tidligere fredag holdt Arsenal-manager Arsene Wenger en pressekonferanse der det kom fram at verken Fabregas eller Samir Nasri var med i Arsenals tropp til helgens kamp mot Newcastle.

Les saken: - Han streiker ikke

På Twitter har Barcelonas Victor Valdes og Gerard Pique allerede ønsket Fabregas velkommen på forskudd.

- Jeg tror at i dag blir en strålende dag for klubben. Jeg tror vi kommer til å hente en stor spiller, en som ble oppfostret her, har Valdes sagt.

Kun ett trofé
Arsenals nummer 4 kom til London fra nettopp Barcelona som 16-åring i september 2003. Han debuterte i ligacupen allerede samme sesong, men spilte ingen ligakamper da Arsenal 2003/04 vant Premier League for foreløpig siste gang.

Året etter fikk han 24 kamper fra start og ni som innbytter i ligaen. Siden har han vært fast på Arsène Wengers underholdende lag.

Fabregas avslutter Arsenal-karrieren med 212 ligakamper og 303 kamper totalt, samt 57 mål (35 i serien). Han har kun fått med seg ett trofé i Arsenal, nærmere bestemt FA-cuptrofeet i 2005.

HTML EMBED
Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken