*Nettavisen* Sport.

Ber folk be for Hartson

Foto: Bogdan Cristel (Reuters/Scanpix)

Lance Armstrong uttrykte onsdag sin medfølelse med den kreftrammede fotballstjernen John Hartson.

16.07.09 09:38

Hartson, som i løpet av en innholdsrik karriere spilte for blant andre Arsenal, West Ham, Wimbledon og Celtic, fikk søndag sjokkbeskjeden om at han er rammet av kreft. Sykdommen ble påvist i testiklene, og skal ha spredd seg til både hjernen og lungene.

Etter at nyheten om sykdommen ble kjent i mediene har støtteerklæringene haglet inn til 34-åringen og hans familie. Onsdag kom også Lance Armstrong på banen.

– Tankene mine går til John Hartson. Livestrong, John! Vi heier på deg. Jeg vil oppfordre folk til å be for ham, skrev Armstrong på sin profil på nettsamfunnet Twitter.

- Vant ikke over kreften
Den sjudobbelte Tour de France-vinneren har selv kjempet mot kreften. I 1996 fikk Armstrong diagnosen testikkelkreft med spredning til hjernen. Legen ga ham små sjanser til å overleve. Etter intens behandling ble han erklært frisk i 1998, men at han overvant kreften vil ikke Armstrong høre snakk om.

– Jeg vant ikke over kreften. Jeg overlevde den. Du kan gjøre akkurat som legene sier og likevel dø av kreft. Samtidig kan mange som røyker og gir blaffen i alle medisinske råd bli spart, sier Armstrong om kreftkampen i biografien «Det handler ikke om sykkelen» som ble utgitt i 2000.

Nå er det John Hartson tur til å kjempe den tøffe kampen. Kort tid etter at diagnosen ble stilt søndag måtte fotballspilleren gjennom en komplisert operasjon for å lette trykket i hjernen. Den ble gjennomført på Morriston sykehus i Swansea.

– Han vil fortsette med strålebehandling og cellegift så fort som mulig, sier sykehuset i en uttalelse til BBC.

Tilstanden kritisk
Onsdag ble tilstanden hans beskrevet som kritisk.

– Han blir tatt hånd om av akutt-teamet på sykehuset – og blir passet på døgnet rundt. Målet er å stabilisere tilstanden hans. Dessverre har kreften spredd seg til lungene, skrev sykehuset i en pressemelding.

John Hartson uttrykte samtidig takknemlighet over alle støtteerklæringene.

– Vi er overveldet over all støtten vi har fått fra fotballsupportere, spillere, klubber og idrettsfolk. Vi får styrke fra deres støtte, skriver familien i en uttalelse.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag