RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber folk be for Hartson

Foto: Bogdan Cristel (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Lance Armstrong uttrykte onsdag sin medfølelse med den kreftrammede fotballstjernen John Hartson.

Hartson, som i løpet av en innholdsrik karriere spilte for blant andre Arsenal, West Ham, Wimbledon og Celtic, fikk søndag sjokkbeskjeden om at han er rammet av kreft. Sykdommen ble påvist i testiklene, og skal ha spredd seg til både hjernen og lungene.

Etter at nyheten om sykdommen ble kjent i mediene har støtteerklæringene haglet inn til 34-åringen og hans familie. Onsdag kom også Lance Armstrong på banen.

– Tankene mine går til John Hartson. Livestrong, John! Vi heier på deg. Jeg vil oppfordre folk til å be for ham, skrev Armstrong på sin profil på nettsamfunnet Twitter.

- Vant ikke over kreften
Den sjudobbelte Tour de France-vinneren har selv kjempet mot kreften. I 1996 fikk Armstrong diagnosen testikkelkreft med spredning til hjernen. Legen ga ham små sjanser til å overleve. Etter intens behandling ble han erklært frisk i 1998, men at han overvant kreften vil ikke Armstrong høre snakk om.

– Jeg vant ikke over kreften. Jeg overlevde den. Du kan gjøre akkurat som legene sier og likevel dø av kreft. Samtidig kan mange som røyker og gir blaffen i alle medisinske råd bli spart, sier Armstrong om kreftkampen i biografien «Det handler ikke om sykkelen» som ble utgitt i 2000.

Nå er det John Hartson tur til å kjempe den tøffe kampen. Kort tid etter at diagnosen ble stilt søndag måtte fotballspilleren gjennom en komplisert operasjon for å lette trykket i hjernen. Den ble gjennomført på Morriston sykehus i Swansea.

– Han vil fortsette med strålebehandling og cellegift så fort som mulig, sier sykehuset i en uttalelse til BBC.

Tilstanden kritisk
Onsdag ble tilstanden hans beskrevet som kritisk.

– Han blir tatt hånd om av akutt-teamet på sykehuset – og blir passet på døgnet rundt. Målet er å stabilisere tilstanden hans. Dessverre har kreften spredd seg til lungene, skrev sykehuset i en pressemelding.

John Hartson uttrykte samtidig takknemlighet over alle støtteerklæringene.

– Vi er overveldet over all støtten vi har fått fra fotballsupportere, spillere, klubber og idrettsfolk. Vi får styrke fra deres støtte, skriver familien i en uttalelse.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere