*Nettavisen* Sport.

Ber Gamst bli

Foto: Carl Recine/Action Images

El-Hadji Diouf ber Morten Gamst Pedersen om å fortsette karrieren på Ewood Park.

16.02.10 13:09

Oslo (ANB): Vadsøværingens kontrakt med engelskmennene utløper i sommer, og foreløpig er ingen ny avtale kommet på plass. Manager Sam Allerdyce har vært klar på at han ønsker nordmannens tjenester videre, og nå henger også El-Hadji Diouf seg på.

På spørsmål fra lokalavisen Lancashire Evening Telegraph om han synes Gamst’n bør bli på Ewood, svarer senegaleseren:

– Hvorfor ikke? Han er en god spiller og en fin fyr. Han har gjort det virkelig bra i klubben i lang tid, og alle vil at han skal bli.

Kruttsterke varer
Samme oppfatning har tidligere Blackburn-manager Tony Parkes.

– Jeg tror ikke det finnes noe bedre sted for han enn Blackburn. Og hvis han ønsker seg til en annen klubb, må han spille godt resten av sesongen dersom det skal skje, sier han.

Tyrkiske Fenerbahce har lenge vært satt i forbindelse med nordmannen, og de siste ukenes prestasjoner har neppe fått tyrkerne til å ombestemme seg.

Gamst Pedersen har levert kruttsterke varer etter nyttår – og slått kraftig tilbake etter en svakere periode før jul. Der har gledet nevnte Parkes – som ikke likte det han så av 28-åringen mot slutten av 2009.

– Jeg kom på en kamp før jul, og det var trist. Jeg kjente han knapt nok igjen, sier mannen som var del av støtteapparatet da Gamst Pedersen ble hentet til Blackburn fra Tromsø i 2004.

– Er du gift?
Siden den gang har han fulgt nordmannen tett.

– Publikum buet på ham og klaget, og det hjelper selvfølgelig ikke. Men alle avgjørelser han tok på banen var feil. Han hadde mistet all selvtillit, sier Parkes.

Den tidligere Blackburn-treneren møtte vadsøværingen etter den nevnte kampen og fikk en prat med ham.

– Jeg sa «Du er en skygge av den spilleren du pleide å være, hva er galt?». Han sa det handlet om selvtillit, sier Parkes.

– Under Mark Hughes tok han alle cornere og frispark, og han hadde høy selvtillit. Jeg spurte om han hadde giftet seg ennå. Han sa nei og lo, men noen ganger hjelper det å slå seg til ro, tilføyer han.

Nå er Gamst Pedersen tilbake på rett spor – og det gleder hans tidligere hjelper.

– Å flytte han inn sentralt på midten har hjulpet ham, fordi han er mer involvert nå. Han er fortsatt en meget talentfull gutt, og tror han kan finne tilbake til formen i Blackburn. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.