Gå til sidens hovedinnhold

Ber Gilbert forlate Lotto

- Han må velge et lag som lar ham bestemme alt, mener Eddy Merckx.

Tidenes råeste sykkelrytter har et klart råd til en av de største stjernene i 2010: Bytt lag, Philippe Gilbert!

- Med Gilbert, (André) Greipel og Jurgen Van den Broeck, har Lotto et lag det lukter svidd av, innleder Eddy Merckx i et intervju med belgiske Le Soir.

Men:

- Gilbert bør kutte ut klassikerne etter årets sesong og satse fullt ut på Tour de France. Han trenger å vinne et par etapper der, slik han gjorde under årets Vuelta a España. For resten av karrieren, bør han velge et lag der han bestemmer alt. Slik kommer det aldri til å bli i Lotto-laget, fortsetter Eddy Merckx.

Merkcx: - Sjeldent godt nivå
Definitivt ikke hva generalmanager Gert Coeman ønsker å høre foran en ny sesong, men «Kannibalen» Merckx, med 449 sykkelseirer på samvittigheten, har alltid hatt meningers mot.

Belgieren lot seg imponere av nivået Gilbert og Fabian Cancellara holdt under fjorårets brosteinsklassikere.

- De holdt sjeldent godt nivå. Det var faktisk eksepsjonelt takket være to mann: Fabian Cancellara og Philippe Gilbert. Sveitserens styrke blendet meg under flamske klassikerne.

- Gilbert høster fruktene av et kolossalt treningsarbeid. Jeg vet hvordan han trener, og det er helt fenomentalt. Han fortjener det han oppnår for tiden, og det er ikke over. Han utviser også en perfekt forståelse for rittet, noe ble satt spørsmålstegn ved etter VM i Geeloong. Jeg vet hva jeg snakker om her. Jeg har også vært for sterk og for nervøs i et VM. Han agerte ikke på sedvanlig vis. Jeg håper Philippe Gilbert henter hjem regnbuetrøya en dag, og jeg håper han vinner Flandern rundt en gang. Det rittet passer ham som hånd i hanske, mener Merckx.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Overraskende valg?
Så hvor mener Merckx at Philippe Gilbert helst bør sykle dersom han skal nå sine mål som proffsyklist?

Svaret er kanskje overraskende for noen:

- Han bør dra til et lag hvor han har det siste ordet, et lag som i Astana, for eksempel. Jeg vet at de er veldig interessert i ham. Alexandre Vinokourov er enerådende sjef og han digger Gilbert, avslører den belgiske stormester.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken