I en lang kommentar i The Telegraph skriver sportskommentator Thom Gibbs om hvorfor han tror Manchester City ikke er riktig klubb for Haaland når han en gang skal skifte klubb.

Han mener Manchester United hadde passet jærbuen mye bedre.

Trekker frem nylig situasjon

Til tross for at Gibbs mener at det hadde gitt mest mening for Haaland å gå til City om han forlater Dortmund til sommeren, mener han det er flere ting som taler mot at det ville blitt en suksess.

Gibbs trekker fort frem en situasjon fra forrige runde i Champions League. Dortmund spilte mot Sevilla i åttedelsfinalen, og Sevilla-keeper Yassine Bounou reddet et straffespark fra Haaland og slengte med leppa i retning 20-åringen etterpå.

Haaland fikk ta straffen om igjen siden Bounou hadde forlatt målstreken for tidlig, og på sitt andre forsøk scoret Haaland. 20-åringen løp rett mot Bonou og slengte noen gloser tilbake til keeperen. Sevilla-spillerne ble rasende og løp etter Haaland da han fortsatte feiringen sin.

- Dette er en spiller som ikke kan noe for at han alltid havner i begivenhetens sentrum. Det spørs hvordan den egenskapen vil passe i Manchester City, spør Gibbs.

Les også: Haaland-agent avfeier pengesak: - Falske nyheter sprer seg raskt

- Arrogansen passer bedre i United

Kommentatoren skriver også at Haaland fort kan bli en slags ny Cristiano Ronaldo, med alt det medfører seg. Gibbs stiller spørsmål om en så stor stjerne kunne fungert i et lag som Guardiola trener, og henviser til hvordan det gikk da Zlatan Ibrahimovic spilte i Barcelona under Guardiola.

- Man kan argumentere for at Manchester United er en mer passende klubb for Haaland. I United er det en historie med å fremme og utvikle store stjerner, mener Gibbs.

Roy Keane, Eric Cantona og Ibrahimovic er eksempler på sterke karakterer som har lyktes i den røde delen av Manchester, skriver Gibbs.

Men Gibbs mener det er noe annet som taler mest for at United hadde passet Haaland best.

- United trenger Haaland. Han har et utrolig talent som United har manglet siden Wayne Rooney var på sitt beste, mener kommentatoren, som tror Haaland hadde passet perfekt i Solskjær sitt lag.

- Erling Haalands svimlende arroganse passer bedre i Manchester United enn i City, skriver han.

Les også: Dietmar Hamann reagerer sterkt på Haaland-samtaler i Spania

Guardiola har utelukket Haaland-kjøp

Pep Guardiola ble pepret med spørsmål om Haaland på en pressekonferanse mandag ettermiddag. I forrige uke sa spanjolen at det vil være umulig for City å bruke så mye penger som det spekuleres at Dortmund vil ha for Haaland.

Les også: Guardiola pepret med Haaland-spørsmål: – En blind mann ser at han er en god spiss

Guardiola sa noe av det samme mandag, men utelukket ikke at det kan være aktuelt i fremtiden.

- Så langt har klubben bestemt seg for ikke å bruke 100 millioner på en spiller, men kanskje det er nødvendig i framtiden når klubben ser behovet for å styrke laget for de neste fem-ti årene. Kanskje i framtiden, jeg vet ikke, sa han.

Ole Gunnar Solskjær fikk også spørsmål om Haaland på en pressekonferanse forrige uke. United-manageren var ikke spesielt lysten på å snakke om jærbuen.

- Vi har fokus på de spillerne som er her. Jeg har jobbet med Erling tidligere, men det er ikke riktig av meg som United-sjef å snakke om ham. Jeg kan kun snakke om ham som hans tidligere manager. Han må bestemme seg selv, sier Solskjær.

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund møter Manchester City i kvartfinalen i Champions League tirsdag kveld. Kampen starter klokken 21.00.