*Nettavisen* Sport.

Ber innbyggerne redde sykkel-VM

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Spansk borgermester starter eurorulling for Ponferrada 2014.

27.09.12 08:59

Spansk økonomi ligger nede med brukket rygg, og det går også utover idretten i landet.

Tidligere i høst skrev procycling.no at det brant et blått lys for sykkel-VM i spanske Ponferrada, samt en rekke andre kommende idrettsarrangementer innenfor landegrensene.

Arrangøren har slitt med å garantere for de fem millioner euro UCI (det internasjonale sykkelforbundet) krever for å dele ut mesterskapet. Forbundet skal også kreve at den spanske stat går inn og garanterer for hele beløpet som kreves for å arrangere mesterskapet.

Vil ha turistene inn
I Spania er man nå nødt til å snu hver stein for å lande arrangementet. Byrådet i Cacabelos, som skal huse tre av VM-øvelsene, vil starte med eurorulling blant innbyggerne for å sikre at midlene kommer inn på konto.

Les også: - Spansk sykkel-VM i alvorlig trøbbel

Ordfører Adolfo Canedo har initiert et forslag om at hver innbygger i det aktuelle området bidrar med én euro hver for å sikre arrangementet, skriver abc.es. I argumentasjonen ligger blant annet turistvirksomheten et slikt innslag vil trekke med seg inn i regionen.

Det var samme metode man forsøkte å bruke under Baskerland rundt og Clasica de San Sebastian tidligere i år, men da kom i stedet en regional bank inn fra venstre og tok regningen.

Norge takket nei
Dersom disse kravene ikke er innfridd innen midten av neste måned, vil UCI se seg om etter andre mulige arrangører for mesterskapet.

Norge har allerede mottatt en forespørsel om å overta arrangementet i 2014, men takket nei.

Også VM-arrangøren i 2015, amerikanske Richmond, er i trøbbel og der har pengesterke Qatar sagt seg villige til å hoppe inn på kort varsel. Dersom det ikke skjer, skal araberne være lovet mesterskapet i 2016 i stedet, noe som gjør Norge mer aktuell som vertskap for begivenhetene i 2017 eller 2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.