Gå til sidens hovedinnhold

Ber NFF ta kontakt med Fulhams «norske» stortalent: - Gjør noe før det er for sent

Fulhams vidunderbarn Matt O'Riley (18) kan velge å spille for Norge. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener NFF må få kontroll på situasjonen.

VALENCIA (Nettavisen): Torsdag kveld kunne Nettavisen avsløre at Fulhams stortalent Matt O'Riley har norsk bestefar og derfor kan velge å representere Norge i fremtiden.

18-åringen, som har fire A-kamper for Fulham i ligacupen, blir omtalt som et vidunderbarn. Men Norge får kamp om tjenestene hans.

Unggutten, som blir beskrevet som en kreativ midtbanespiller som kan spille flere posisjoner på banen, har allerede fått U-landskamper for det engelske U16- og U18-landslaget.

O'Riley har i tillegg dansk mor, og ifølge Fulhams egen nettside kan han selv velge om han vil representere England, Danmark eller Norge som eventuell landslagsspiller.

- Gjør noe før det er for sent

TV 2-ekspert og tidligere toppspiller Jesper Mathisen ber nå Norges Fotballforbund (NFF) om å ta affære og få kontroll på situasjonen.

- De bør gjøre noe før det er for sent. Hvis han blir virkelig god, er han jo fort en mann for England. Nå kjenner jeg ikke hans bestefar eller hva slags innstilling gutten selv har til dette, men på generelt grunnlag bør NFF alltid sjekke muligheten når det er gode spillere der ute som kan få norsk pass, sier Mathisen til Nettavisen.

TV 2-eksperten påpeker at Norge allerede har mistet gode spillere til andre landslag, spillere som fort kunne bidratt i rødt, hvitt og blått allerede nå.

Bersant Celina og Valon Berisha (Kosovo) er to eksempler.

- Jeg håper og tror NFF gjør en grundig jobb i denne saken og kaster seg på første fly hvis det åpner seg mulighet for å finne spillere som er gode nok, sier Mathisen.

Fotballforbunet vil ikke kommentere saken noe mer enn at de bekrefter at de følger med i timen.

- Landslagsledelsen vet om han, i likhet med mange andre spennende unggutter. Det er vanskelig å spå hans karriereutvikling, men de følger ham som mange andre, så får tiden vise hvor god han blir, sier landslagets pressesjef Svein Graff til Nettavisen.

- Kan ikke tvinge noen

Mathisen mener NFF må vise sin interesse, men at det til syvende og sist må være opp til spilleren selv hva han ønsker.

-Man kan ikke tvinge noen til å spille for Norge, men man bør sjekke de mulighetene som finnes. Vi er jo ikke verdens største fotballnasjon. Hvis det finnes folk der ute som vi kan lure til et norsk pass, da må vi gjøre det, slår han fast.

O'Riley skal tidligere ha vært i søkelyset til Arsenal og Manchester City, så talentet hans er ubestridt.

- Og da spørs det om ikke han har ambisjoner om å spille for England. Hadde jeg vært aktuell for det norske landslaget, men hatt en islandsk bestefar, da hadde jeg nok ikke valgt Island, sier Mathisen med et smil.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med 2000-modellen for en kommentar til denne saken, men O'Riley har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken