RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Ber Olsen se til Norge

Sist oppdatert:
Jim Larsen tror han har blitt mindre aktuell for det danske landslaget etter overgangen til Rosenborg.

Oslo (ANB):Midtstopperen forlot i fjor danske Silkeborg til fordel for RBK – og har siden høstet lovord for innsatsen i trøndernes forsvarsrekke. Den danske landslagssjefen Morten Olsen har imidlertid ikke latt høre fra seg.

Hovedpersonen selv tror han har blitt en smule glemt eter overgangen til norsk fotball.

– Jeg tror at hvis jeg hadde spilt for det tredje beste laget i Danmark, som jeg gjorde med Rosenborg forrige sesong, hadde jeg hatt større mulighet for å komme med, sier han til sporten.dk.

Målfarlig
Larsen fikk sin landslagsdebut for Danmark før VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010 – etter en meget sterk sesong for Silkeborg. Larsen var en av forgrunnsfigurene da jyllandsklubben rykket opp i Superligaen i 2009 – og fortsatte storspillet i toppligaen.

Mange regnet med at Larsen ville få nye sjanser med flagget på brystet, men siden har det vært stille.

– Det er mange forsvarsspillere i Danmark som gjør det veldig bra, men uten at jeg vet det, tror jeg at Superligaen får litt mer oppmerksomhet enn Tippeligaen gjør, sier RBK-stopperen – og tilføyer:

– Derfor er det ikke lett for meg å komme med på landslaget.

I Trondheim har Larsen ikke bare vist seg som en ruvende skikkelse i det defensive arbeidet. Også offensivt bidrar dansken stort. I 2011 var Larsen ligaens mest målfarlige forsvarsspiller med sine seks scoringer.

– Rett valg
RBK-profilen understreker samtidig at han ikke er bitter over at Morten Olsen åpenbart ikke ønsker hans tjenester i øyeblikket.

– Jeg klager ikke over det, for det gjelder bare for meg å gjøre det enda bedre hele tiden. Det var en stor opplevelse da jeg var med på landslaget, så jeg håper å komme med igjen, sier han.

At ferden gikk fra Silkeborg til Rosenborg angrer han ikke på.

– Jeg spilte alle kampene forrige sesong med ett unntak, da jeg hadde karantene, og scoret også noen mål. Jeg synes selv det har gått bra, og er glad for å spille i Rosenborg. Det var et riktig valg jeg tok, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere