RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om åpen høring

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Friidrettsstjernen Marion Jones ba onsdag om en offentlig høring om eventuelle dopinganklager mot henne.

Jones har fått et brev fra USAs antidopingbyrå (USADA) som ber om mer informasjon etter at hennes advokater møtte USADA-representanter for å diskutere informasjon som er kommet fram i etterforskningen av BALCO-laboratoriet i California.

- Jeg vil svare på spørsmål i et offentlig forum som er åpent slik at hele verden kan se, høre og evaluere. Da vil jeg besvare USADAs spørsmål for tredje gang, men på det nåværende tidspunkt vil jeg ikke besvare dem bak lukkede dører, sa Jones på en pressekonferanse onsdag.

Flere fremstående amerikanske idrettsfolk er trukket inn i avsløringene rundt "dopinglaboratoriet" BALCO, som skal ha utviklet «designersteroidet» THG og distribuert betydelige mengder andre dopingmidler til idrettsfolk.

Conte vil snakke
Victor Conte, som er mannen bak BALCO, har nå gått ut med et tilbud til myndighetene om å legge alle kort på bordet dersom han får en avtale med påtalemyndigheten som holder ham ute av fengsel.

- Conte er villig til å avsløre alt han vet om ledere, trenere og utøvere for å bidra til at de olympiske leker blir rene. Han vil svare på spørsmål fra justisdepartementet, USAs OL-komité og USADA, skrev Contes advokat Robert Holley i et brev til justisminister John Ashcroft.

- Til gjengjeld ber han om at han ikke tvinges til å erklære seg skyldig i anklagen om hvitvasking av penger (som han hevder seg uskyldig i), og at han slipper med betinget straff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere