Etter Argentina vant VM-gullet på søndag har det spredd seg en video av det argentinske laget som feirer og synger i mixed sone.

Mixed sone er det hvor spillerne blir intervjuet av media etter kampene, og det er her argentinere skal ha sunget en upassende sang om journalistene under feiringen av VM-gullet.

Det mener i hvert fall Gianni Merlo, som reagerer sterkt på det de argentinske spillerne sang. Merlo er president i AIPS, som er det internasjonale forbundet for sportsjournalister.

Les også: Messi løftet VM-pokalen – så kom telefonen fra Putin

– Burde beklage

I en artikkel på AIPS sine hjemmesider sier han klart fra om hva han synes om de argentinske spillernes oppførsel. Han mener Messi burde beklage på vegne av hele laget.

– Lionel Messi er utvilsomt nummer én i fotballen, kapteinen på det argentinske landslaget som vant VM, men nettopp derfor burde han beklage på vegne av laget for sangen som han og lagkameratene fornærmet oss journalister med, sier Merlo.

Se hendelsen her:

Ifølge Merlo skal journalistene ha blitt kalt «horer».

The Independent skriver at de argentinske spillerne også sang dette: «Støtt landslaget, støtt dem til døden fordi jeg elsker Argentina, fordi det er en følelse jeg bærer i hjertet mitt. Og jeg bryr meg ikke om hva de jævla journalistene sier!»

– Det var hyggelig å se ham på banen med familien, alle gledet seg med ham. Men hva tenker publikum og familiemedlemmene til journalistene nå? spør Merlo.

Les også: Haaland i nytt Viaplay-intervju: – Dette har overrasket meg mest

– Enda mer alvorlig

AIPS-presidenten mener Messi er nødt til å respektere journalistene mer, siden han mener de også har hatt en viktig rolle i hans utrolige karriere.

– Han er kanskje en hyllet milliardær, men han må respektere de som også har bidratt, med sin entusiasme og ingen egeninteresse, til å skape myten rundt han. I tillegg til å være gode spillere bør de også være rollemodeller i livet, fordi de har blitt rike takket være alle, sier han.

Merlo reagerer også sterkt på at personer fra det argentinske forbundet skal ha vært blant spillerne og sunget det samme.

– Dette er enda mer alvorlig. La oss håpe at noen av dem innser forseelsen og beklager.