RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om doping-dispensasjon

Sist oppdatert:
Det danske sykkelforbundet (DCU) søker dispensasjon for direktøren sin Jesper Worre, slik at han kan reise til OL tross en gammel dopingdom.

Worre, tidligere dansk toppsyklist, kom i klemme da det danske idrettsforbundet vedtok at dopingtatte idrettsfolk ikke skulle få muligheten til å være med i Danmarks OL-tropp.

For tolv år siden ble Worre dømt for å ha brukt amfetamin. Ifølge de nye reglene som er vedtatt av Danmarks Idræts-Forbund, må han derfor ha dispensasjon for å kunne delta som leder for de danske sykkelrytterne i OL i Aten til sommeren.

Nå sier formannen i DCU, Peder Pedersen, at han regner med at Jesper Worre kommer til å være med i den danske troppen i Aten-OL.

- Jeg regner med at dette er en ren ekspedisjonssak, for jeg mener hele denne saken beror på en misforståelse, sier han.

Da Jesper Worre ble dømt for tolv år siden, fikk han bare en betinget utestengelse. Amfetamin, som kom på dopinglisten før den danske rytteren ble tatt, ble regnet for å være blant de "mildere dopingstoffene" .

(NTB-Ritzau)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere