*Nettavisen* Sport.

Ber om ny granskning av Vukicevic

Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix

- Alle forhold må bli belyst, mener Norges Idrettsforbund.

15.11.12 21:31

Det var tidligere denne uken Dagbladet avslørte at friidrettstrener Petar Vukicevic hadde forhørt seg om forbudte dopingstoffer.

Vukicevic, som er far og trener til Christina og Vladimir Vukicevic, innrømmet overfor avisen at han hadde kontaktet en venn vis e-post med spørsmål om dopingmidler. Norges Friidrettsforbund har tatt grep i saken denne uken og torsdag ble det klart at Vukicevic må reise hjem fra treningsleir i Sør-Afrika for å forklare seg.

- Ny granskning
Torsdag oppfordrer også Norges Idrettsforbund til at Antidoping Norge igjen må se på denne saken. Den har tidligere blitt forkastet på grunn av at den skulle være foreldet.

I en pressemelding skriver idrettsforbundet at Antidoping Norge nå må gjenoppta granskningen av kontakten mellom Petar Vukicevic og trener Srdjan Djordjevic.

- Vi ber om gjenopptakelsen på bakgrunn av ny informasjon i saken. Det dreier seg om oversettelsen Norges friidrettsforbund har fått gjort av e-poster mellom Vukicevic og Srdjan Djordjevic, samt opplysninger om at Djordjevic i oktober 2012 skal ha vært i Norge og blant annet har vært i Olympiatoppens lokaler, sier generalsekretær Inge Andersen.

- Vi ba tirsdag Olympiatoppen om en redegjørelse for all kontakt norske idrettsutøvere eller -ledere har hatt med TMG-BMC og Djordjevic. Dette arbeidet pågår fortsatt. Men de opplysningene som allerede er fremkommet, er av en slik karakter at vi finner det riktig å be Antidoping Norge starte opp igjen granskningen, sier Andersen.

- Belyst alle forhold
I sin henvendelse ber idrettsforbundet også om at det må bli foretatt undersøkelser som kan bekrefte eller avkrefte hvorvidt Djordjevic har vært involvert i dopingsaker internasjonalt.

- Ledelsen i Norges Idrettsforbund er fast bestemt på å få belyst alle forhold i denne saken. Dette gjelder både Vukicevic’ rolle, og eventuell kontakt som har vært mellom aktører i norsk idrett og Djordjevic. Som en del av denne gjennomgangen, har vi bedt Antidoping Norge om en snarlig tilbakemelding på hvorvidt de finner å kunne imøtekomme vår anmodning, sier Andersen.

Djordjevic' selskap TMG-BMC har tidligere vært i Norge og holdt foredrag på forespørsel fra nettopp Vukicevic.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.