Ber om stillhet, ikke applaus

Foto: AFP/Scanpix

Manchester United vil trosse advarslene fra Manchester City under 50-årsmarkeringen.

22.01.08 17:39

Ett minutts stillhet skal gjennomføres for å markere at det nå er femti år siden flyulykken som kostet 23 mennesker livet, fant sted. Flyet skulle ta av i dårlig vær på vei hjem fra en europacupkamp i Russland, men kom seg aldri tilbake til England. Flyulykken den sjette februar 1958 kostet ni United-stjerner og tidligere Manchester City-keeper Frank Swift livet.

Manchester City gikk tidligere i uken ut og advarte United mot at markeringen kunne bli sabotert av City-fansen og anbefalte heller ett minutts applaus for å markere den tragiske ulykken.

Bekymret
- Vi er bekymret som organisasjon fordi det bare trenger å være en idiot som roper noe stygt og da vil øyeblikket være ødelagt for alltid, forklarer Manchester City supporterklubbs talsmann Kevin Parker til BBC.

Nå har likevel Manchester United bestemt seg for å gjennomføre markeringen.

- Vi synes ikke applaus er en korrekt måte å hedre 23 avdøde mennesker på, sier Manchester Uniteds talsmann Phil Thompson til BBC.

Manchester City og Manchester United har samarbeidet om denne markeringen i flere måneder. Manchester United vil spille kampen i en kopi av 1958-drakten, mens Manchester City vil bære et sørgebånd og spille uten sponsorlogo på draktene.

Fergie slipper straff
Sky Sports melder ellers at det engelske fotballforbundet vil ikke forfølge anklagene mot Sir Alex Ferguson etter at han ble beskyldt for obskøn gestikulering mot bortefansen like etter at Manchester United hadde gått opp i 2-0-ledelse mot Reading.

- Alt jeg gjorde var å feire seieren i en av de vanskeligste kampene i sesongen, sier Ferguson til Sky Sports.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.