RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber spillerne gi bort lønn

Sist oppdatert:
Trondheim Ishockeyklubb ber om krisehjelp fra sponsorene, og oppfordrer spillerne til å si fra seg sesongens siste månedslønn.

Mandag dumpet en epost fra Trondheim IK inn i innboksen til en rekke firmaer i Trondheims-området. I denne meldingen skriver TIK-backen Steinar Jonassen at spillerne står i fare for å ikke få den siste lønna i årets sesong - fordi TIK ikke har tenkt til å gå med underskudd denne sesongen.

Må være frivillig
- Det er for så vidt ikke noe som er opplest og vedtatt, men vi har drøftet det med spillerne. Hvis vi ikke klarer å snu den sportslige trenden og få flere tilskuere på kampene, så må vi budsjettføre et underskudd i år. I fjor hadde vi også en del gjeldsettergivelser, så vi vil for all del ikke gå med underskudd i år, sier daglig leder Arne Svendsen til TV 2 Nettavisen.

Men:

- Det må jo bli på en frivillig basis at spillerne sier fra seg en månedslønn, legger han til.

- Går alle spillerne med på dette?

- Så langt har vi ikke diskutert dette. Men det kan bli nødvendig å ta en sånn runde, rundt mars, da den siste lønna kommer.

Neppe realistisk
Idrettsutøvernes fagforening, Niso, vil ta kontakt med klubben for å sette seg inn i situasjonen. Niso-leder Silje Johannessen poengterer overfor TV 2 Nettavisen at spillerne selvfølgelig har krav på å få lønn som avtalt.

- Men hvis spillerne er enige om å si fra seg lønna, så er det en avgjørelse de selv tar, understreker hun.

De fleste klagene Niso får fra sine medlemmer når det gjelder manglende utbetalinger, er hockeyrelaterte. Det har heller ikke manglet på tilsvarende saker fra den norske eliteserien de siste årene.

- Det er ikke en situasjon vi liker å være i. Men det er egentlig klubbens ansvar å budsjettere riktig, sier Inge Stokvik til TV 2 Nettavisen. Han tror ikke alle spillerne i klubben er villige til å si fra seg en månedslønn.

- Det tror jeg blir vanskelig, ja.

Ber sponsorer om hjelp
I eposten fra Jonassen oppfordres en rekke firmaer til å støtte klubben med én krone eller mer per tilskuer som kommer på kampen mot Storhamar 5. februar. TIK har ifølge Svendsen tapt 300.000 kroner på tilskuersvikten som har fulgt i kjølvannet av de sportslige prestasjonene denne sesongen.

- Per dags dato ligger vi vel rundt 300.000 i minus. Vi har tre kamper igjen, og kan ende på rundt 350-400.000 i minus.

- Dette er ikke første gang TIK sliter med lønnsutbetalinger. Satser dere over evne?

- Vi synes jo ikke egentlig at vi har satset over evne i år. Men vi har prestert under evne. Det er der problemet ligger. Vi er relativt beskjedne i forhold til mange av de vi konkurrerer med, fastholder Svendsen.

Søndagens seier over Vålerenga var imidlertid et skritt i riktig retning for den hardt prøvede hockeyklubben. En plass i sluttspillet er fremdeles innen rekkevidde - og skulle man til og med avansere til en semifinale i NM, vil situasjonen se langt lysere ut.

- Vi har ikke budsjettert med noe sluttspill, det gjør vi aldri. Og k larer vi en semifinale, retter det opp mye. Det kan fort rette opp alt, dersom vi også får en bra motstander, sier Svendsen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere