– Petter må kort og godt ta et valg, sier Strandbråten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han sikter til intervjuet med NRK mandag kveld. Etter nok en nedslående verdenscupprestasjon (36. plass i Ramsau), ga trønderen uttrykk for at han føler seg helt tom.

Fristes av fiskeryrket
– Jeg har mest lyst til å bli fisker og jobbe på sjøen. Det frister mer enn å gå på ski akkurat nå. Jeg har ikke tenkt å legge opp, men det er mulig jeg tar en pause etter at sesongen er over, sa 25-åringen.

Uttalelsen fra en tydelig umotivert Petter Tande utløser denne kommentaren fra sportssjef Kjetil Strandbråten:

– Han er kommet i en situasjon der han bare er nødt til å foreta et valg. Enten får han gjøre det han har mest lyst til, dra på sjøen for å fiske, eller så må han virkelig legge seg i selen og gjøre jobben sin som kombinertløper.

Velger han det siste, mener sjefen det er litt av en jobb som venter de nærmeste ukene.

Lang vei å gå
– Han har en lang vei å gå, og må gjøre en knalljobb hvis han skal bli aktuell for VM-laget. Og han har ingen tid å miste. I øyeblikket er han langt unna å ta ut sitt potensial både i bakken og i langrennssporet, sier Strandbråten.

Kombinertsjefen mener det først og fremst er det mentale Tande nå må fokusere på for å komme på rett kjøl igjen.

– Han må bli mer positiv og offensiv, og få motivasjonen tilbake. Den ser ut til å være langt unna akkurat nå, sier Strandbråten om mannen som kan vise til seks verdenscupseirer. Fire av dem tok han for bare to og et halvt år siden. De bidro til at han ble nummer to sammenlagt i verdenscupen i 2008.

Tror Moan kommer
Foran denne sesongen valgte han og Magnus Moan å stå utenfor landslaget. Begge har slitt tungt i sesonginnledningen. Men Kjetil Strandbråten vil ikke konkludere med at det var et feil valg av Trondheim-duoen.

– Den saken har vi lagt bak oss for lengst. Nå fokuserer vi 100 prosent på resten av sesongen og framfor alt VM. Og når det gjelder Magnus, føler jeg meg trygg på at han er i stand til å heve seg til det nivået han er god for i tide til VM, sier sportssjefen.

Han understreker at han slett ikke har avskrevet Petter Tande heller. Men han har en mye lengre vei å gå. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED