RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber unge spillere velge Tromsø

Foto: Scanpix
- Jeg skulle ønske jeg var her da jeg var 20-22 år, sier Fredrik Björck.

Oslo (ANB): Tromsø-stopper Fredrik Björck drømmer om å avslutte karrieren hjemme i Sverige – og flørter gjerne med potensielle klubber.

Björck var en av grunnpilarene i et bunnsolid TIL-mannskap forrige sesong. Svensken sto som en bauta i «Gutans» midtforsvar – og var sterkt medvirkende til at sølvmedaljene havnet på Alfheim.

32-åringens kontrakt med klubben utløper etter årets sesong, hvilket betyr at det snart er tid for å vurdere framtida. Björk har det ikke travelt med å forlate Tromsø, men innrømmer samtidig at han har lyst på et comeback i Allsvenskan før karrieren er over.

– Ja, det er noe jeg vil gjøre igjen. Det er noe som hadde vært veldig spennende, sier Björck til nettstedet fotbolldirekt.se.

Var i bås
Stopperveteranen har tidligere spilt for både Västra Frölunda, AIK, Helsingborg og Elfsborg i hjemlandet. Da han forlot sistnevnte klubb i 2007, var det utelukkende for å prøve noe nytt.

– Å forlate Allsvenskan er det beste valget jeg har gjort i hele mitt liv. Fotballen var ikke gøy lenger, jeg hadde verken inspirasjon eller motivasjon. Jeg var på samme sted som jeg alltid hadde vært, ingenting nytt skjedde og jeg hadde blitt plassert – eller plassert meg selv – i bås, sier han.

Nå frister Allsvenskan på ny.

– Som jeg sa tidligere var jeg ganske bekvem i Allsvenskan, jeg spilte stort sett alltid, og jeg skulle gjerne ha kommet tilbake for å se om man har lært noe. Det tror jeg at jeg har, sier Björck.

– Jeg er i bedre fysisk form enn på mange, mange, mange år. Det hadde vært utrolig spennende å prøve igjen, tilføyer han.

Göteborg frister mest
På spørsmål om han helst ønsker seg en retur til hjembyen Göteborg, svarer 32-åringen ærlig:

– Ja, absolutt. Jeg vil hjem og være sammen med familien min og lande litt igjen. Det er ti år siden jeg bodde i Göteborg, foruten en periode i Elfsborg. Det føles som det hadde vært bra. Samtidig vet man jo ikke, jeg vil jo også spille fotball. Men selvfølgelig sender jeg et hint til Göteborg-lagene, sier han.

Spørsmålet er når det er klokt å skifte beite. Dersom han skriver ny kontrakt med TIL, vil alderen kanskje gjøre han mindre attraktiv når den utløper.

– Det er helt sant. Skal man bytte klubb, er det kanskje nå, eller å bli ett år til her, så er man ikke urgammel, sier Björck.

– Fantastisk klubb
Midtstopperen understreker samtidig at han gjerne vil gi noe tilbake til Tromsø, og umulig at han forlenger med «Gutan» er det ikke. 32-åringen har bare godord å si om sin nåværende arbeidsgiver.

– Det er en helt fantastisk klubb å være i, med harmoni og glede i laget. Jeg vil gjerne anbefale unge spillere å gå hit, til tross for at man faktisk flytter til Nordpolen. Det er en veldig bra skole og mer familiært enn i de store svenske klubbene, der klimaet er ganske hardt og kravene høye. Jeg skulle ønske jeg var her da jeg var 20-22 år, det hadde vært veldig bra, sier Björck til fotbolldirekt.se. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere