Norges Friidrettsforbund ønsker å hindre treneren Petar Vukicevic å komme til VM i Moskva med en akkreditering fra Serbia.

NRK.no skriver at forbundet også ber den omstridte treneren som er far til hekkløperen Vladimir Vukicevic, om å holde seg unna de norske utøverne under U23-EM i Tammerfors. Der er pappa Vukicevic på plass med serbisk akkreditering.

Det virker som om det er i ferd med å blåse opp til en ny storm rundt Vukicevic som ikke fikk fornyet kontrakten sin med friidrettsforbundet ved årsskiftet. Han ble i fjor høst blandet inn i en sak om doping, etter at ekskona viste Dagbladet noen eposter der Vukicevic skal ha stilt spørsmål om doping til en serbisk legevenn.

Det er i forbindelse med det pågående europamesterskapet for U23-utøvere at den såkalte Vukicevic-saken igjen er blitt et tema. Petar Vukicevic er trener for både sønnen Vladimir og Kine Aaltvedt som begge er med på det norske laget i Tammerfors.

- Vi har bedt Petar om å vise hensyn. Vi har snakket med ham om at han holder avstand til det norske laget, sier sportssjef Ronny Nilsen til NRK.

Problematisk
Sportssjefen legger ikke skjul på at han synes det er problematisk at den omstridte treneren har fått en akkreditering fra en annen nasjon. Det betyr at han kan bevege seg fritt rundt på EM-arenaen og i andre akkrediterte områder.

- Fokuset dreier seg bort fra det sportslige når vi må håndtere at Petar har fått akkreditering fra en annen nasjon, mener Nilsen.

Han understreker at ledelsen i friidrettsforbundet gjør det som er mulig for at denne saken ikke skal påvirke noen av de norske utøverne i Tammerfors, og det er derfor forbundet har bedt treneren om å holde seg på god avstand fra de norske, bortsett fra dem han har treneransvaret for.

Kontakt
Vladimir Vukicevic, sønnen til Petar, ligger godt an til å kunne kvalifisere seg til Moskva-VM på korthekken. Skulle det skje ønsker ikke Norges Friidrettsforbund at pappa Vukicevic skal ha akkreditering.

- Jeg kan bekrefte at det har vært samtaler mellom det serbiske forbundet og friidrettspresident Svein Arne Hansen, sier Ronny Nilsen når det blir snakk om VM i Moskva.

- Vi snakket med både det serbiske og det europeiske forbundet om dette i april. Jeg vil ta en ny prat med Serbias friidrettsforbund når folkene der er tilgjengelige igjen om en ukes tid, sier Hansen til NRK.

Han ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å si så mye mer om denne saken som helt klart er vanskelig for den norske friidrettsledelsen.

Ved siden av sønnen Vladimir er Petar Vukicevic også trener for 400 meterløperen Line Kloster som har en viss mulighet til å kunne kvalifisere seg for VM. De to andre han har treneransvaret for, korthekkløperne Kine Aaltvedt og Tale Ørving, har heller mikroskopiske sjanser til å kunne bli tatt ut til VM i Moskva. (©NTB)