Bulgareren ble en stor suksess på Old Trafford etter overgangen fra Spurs i 2008.

Den tidligere spissen vant to ligatitler med United, og ble i tillegg toppscorer i løpet av sine fire år på Old Trafford.

41-åringen kom til klubben på deadline day i 2008, men kunne endt opp et helt annet sted.

Også byrival Manchester City ønsket nemlig å hente Berbatov, som fikk en telefon fra de lyseblå like før han skulle sette seg på flyet fra London.

Det har tidligere vært skrevet om Citys Berbatov-interesse, men nå avslører han overfor The Athletic hva han virkelig sa da han hørte om interessen fra de lyseblå fra Etihad Stadium.

- Jeg var nære drømmen min (å signere for United) da agenten min fikk en telefon med et tilbud fra City. Han så på meg og spurte hva jeg syntes, men jeg sa bare «Dra til helvete, vi skal til United», forteller han i nettstedets podkast «Talk of the devils»

Ble hentet av sir Alex på flyplassen

Bulgareren ble en stor favoritt på Old Trafford, og blomstret under ledelse av sir Alex Ferguson.

Den legendariske United-manageren sørget også for at overgangen ikke gikk i vasken i 12. time, da han selv ble med til flyplassen for å hente Berbatov på overgangsvinduets siste dag.

- Det var overraskende, og jeg var helt sjokkert. Det var skremmende for meg å gå ut av flyet - og bam! Der sto sir Alex, erindrer Berbatov.

Den slepne spissen scoret til slutt 56 mål i United-trøya etter overgangen fra Spurs, og kunne i tillegg til to Premier League-titler også juble for triumf i ligacupen.

Angrer: - Det var en tabbe

Han innrømmer imidlertid at det var en stor overgang å komme til Old Trafford og vinnerkulturen som var bygget opp under Fergusons ledelse.

- Det var vanskelig. Det var skremmende da jeg satte foten inn i en garderobe full av vinnere. Jeg var trygg da jeg var på banen, men dette var noe annet, det var det neste nivået, og det siste nivået i min utvikling, forteller han.

Han legger til at han stort sett holdt seg for seg selv i United, og at det er noe han angrer på i ettertid.

- Det var en tabbe, og om jeg kunne gå tilbake i tid ville jeg vært mer åpen med lagkameratene mine enn jeg var.

Berbatov forsvant til Fulham etter fire år i United, og var også innom Monaco, PAOK og Kerala Blasters før han la opp i 2018.