Gå til sidens hovedinnhold

Berbatov om Ronaldo-ryktene: - Vi får aldri vite sannheten

Det hevdes at Cristiano Ronaldo (36) hadde et helt annet ønske enn å returnere til Manchester United. Dimitar Berbatov (40) vet ikke hva han skal tro på.

Mye tyder på at Cristiano Ronaldo kommer til å få sin «andre debut» for Manchester United i lørdagens Premier League-kamp mot Newcastle.

Stjernen var tilbake i Manchester tidligere enn ventet etter landslagsperioden, noe som betyr at han fikk et par treninger med laget før helgens kamp.

LES OGSÅ: Tidligere storscorer stusser over Harry Kane: - Hva kommer til å skje?

Ronaldo er på alles lepper før den kommende Premier League-runden og tidligere stjernespiss Dimitar Berbatov ga torsdag en rekke intervjuer om sin tidligere lagkompis. Bulgareren spilte én sesong sammen med Ronaldo i United i 2008/09, før verdensstjernen takket for seg på balløya og dro videre til Real Madrid.

Berbatov: - Vi får aldri vite sannheten

Overfor The Mirror innrømmer Berbatov at han ble overrasket da han fikk høre nyheten om at 36-åringen skulle returnere til gamleklubben. Den tidligere spissen sier han trodde Ronaldo var på jakt etter en ny utfordring i karrieren.

- Jeg ventet det faktisk ikke. I hele sin karriere har han sett etter nye utfordringer - ikke at han har noe å bevise - men jeg tenkte at han kanskje ville dra til en ny liga og vinne den, som han har gjort i England, Spania og Italia, sier Berbatov til avisen.

LES OGSÅ: Premier League håper stjernene likevel får spille helgens runde

I dagene før Manchester United-overgangen ble offentliggjort, ble Ronaldo heftig koblet med en overgang til rivalen Manchester City og det virket en periode som om portugiseren skulle spille i lyseblått denne sesongen. Det hele tok imidlertid raskt en brå vending og plutselig kunne United bekrefte at de hadde sikret seg veteranen.

- Jeg ble overrasket da jeg så ryktene. Jeg tenkte, vel, det er hans valg. Det har jo skjedd før med spillere som Peter Schmeichel og Carlos Tevez, sier Berabtov til Mirror.

- Men vi får aldri vite sannheten. Var det kontakt med City? Hva snakket de om? Eller var det bare et rykte og aldri en plan om å dra dit? spør bulgareren.

Tror ryktene plaget Ferguson

Det har blitt sagt at tidligere manager sir Alex Ferguson plukket opp telefonen og tok en prat med sin gamle elev for å overbevise ham om å returnere til United.

Rondaldo har selv bekreftet at skotten hadde en finger med i spillet. Berbatov mener dette sier litt om hvor mye det ville smerte Ferguson å se Ronaldo i City.

LES OGSÅ: Mener United-spilleren gjorde en tabbe. Nå hevdes det at han krever svar fra Solskjær

- Fra den telefonsamtalen å dømme, så var det trolig noe konkret på gang med City og Ferguson så det som sin oppgave å bryte inn. Det viser at han nok ikke hadde tatt det veldig pent om Ronaldo hadde dratt dit, mener den tidligere spisseleganten.

Den spanske journalisten Guillem Balague hevder å sitte på mye informasjon rundt det som skjedde da Ronaldo ble Manchester United-spiller i slutten av august.

Selv om Berbatov tror «vi aldri får vite sannheten», så mener Balague å vite at City faktisk var et klart førstevalg for Ronaldo da han skulle forlate Juventus. 36-åringen og hans agent jobbet angivelig målrettet for å få til en overgang til de lyseblå.

Videre hevder Balague at City var nødt til å selge en av sine angrepsspillere for å hente Ronaldo, men at klubben ikke lyktes med det. Unbited på sin side skal i utgangspunktet ikke hatt planer om å hente Ronaldo, men slo til da muligheten bød seg. I United skal portugiseren også ha fått tilbud om høyere lønn.

- Det er best for ham nå

Det var som kjent Ferguson som hentet Ronaldo til Manchester United i 2003 fra Sporting og bidro med å utvikle portugiseren til en verdensklassespiller.

Den gang var 36-åringen en hurtig og driblesterk ving. Med årene har imidlertid Ronaldo endret spillestil og de siste årene har han figurert mer som en ren spiss.

Både i Real Madrid og Juventus har han hatt den såkalte «nierrollen» og Berbatov, selv en nier i sine glansdager, mener Ronaldo bør bekle den rollen i United også.

LES OGSÅ: Ekspert med tirade mot Fred: - Han er problemet

- Ronaldo har blitt 36 år nå, han er ikke like raskt som før. Jeg husker da Ryan Giggs var et stykke opp i 30-årene, så spilte han ikke ving lenger, han måtte tilpasse seg. Det tror jeg også blir tilfellet med Ronaldo nå, sier Berbatov til The Mirror.

- Spissplassen er best for ham. Han er en utmerket avslutter og kan score med både høyre fot, venstre fot og hodet. Han får Jadon Sancho, Mason Greenwood og Marcus Rashford rundt seg. Spillere som både kan bryte inn fra kanten og legge inn. Jeg tror det kan bli bra med ungguttene rundt ham, de kan fore ham med sjanser.

Målteften til Ronaldo er det i hvert fall ingen ting å si på. 36-åringen har scoret 674 mål på de 897 klubbkampene han har spilt. Sist sesong for Juventus nettet portugiseren 36 mål i det som ellers var en skuffende sesong for italienerne.

Under tiden i Real Madrid scoret Ronaldo flere mål enn han spilte kamper - 450 mål på 438 kamper. Også på landslaget har stjernen bøttet inn mål siden debuten i 2003 og står nå som tidenes toppscorer for et landslag med sine 111 fulltreffere.