Gå til sidens hovedinnhold

Berdych sjokkerte igjen

Først slo Tomás Berdych ut Roger Federer. Så var det Novak Djokovic' tur.

Onsdag sendte tsjekkeren Tomás Berdych tidenes beste tennisspiller, Roger Federer, ut av Wimbledon-turneringen på ydmykende vis.

Ikke siden 2003 hadde sveitsiske Federer røket ut av en kvartfinale i Wimbledon, men med 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 i Berdychs favør var sistnevnte klar for semifinale mot Novak Djokovic.

Les også: Federer ydmyket i Wimbledon

- Kunne ikke vært bedre
Men om Djokovic, rangert som nummer tre i verden, hadde håpet at tsjekkeren brukte opp kruttet mot Federer, tok han skammelig feil.

For Berdych viste for hele verden at han virkelig har tatt steget opp til de aller beste i verden med settsifrene 6-3, 7-6, 6-3 over serberen, og er klar for sin første Grand Slam-finale noensinne.

- Følelsen er utrolig, å ta en ny seier over en annen stor spiller i strake sett er fantastisk, sier en rørt Berdych etter at seieren er sikret.

- For enhver liten gutt som slår en tennisball er drømmen å nå en Grand Slam-finale. Og Wimbledon er definitivt den største turneringen for min del. Det kunne ikke vært bedre, legger han til.

Irritert
Berdych, som lenge har vært kjent for å være en sterk server, tok initiativet fra start i kampen, og i første sett var tsjekkeren overlegen.

Kun i det andre settet var det virkelig dramatikk, og da en dommeravgjørelse gikk imot Djokovic viste serberen tydelig irritasjon.

Berdych vant settet etter tie-break, og da han brøt til 5-3 i tredje sett var det meste avgjort.

I finalen møter Berdych vinneren av kampen mellom verdensener Rafael Nadal og hjemmehåpet Andy Murray.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken