Berg ba om straffe - og fikk det

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen) Henning Berg løp ut på banen og sa klart i fra hva han mente om at dommeren ikke dømte straffe på en Lyn-corner i 2. omgang. På den neste corneren fikk Lyn straffe.

22.05.05 23:48

LYN - HAM KAM 1-0: - Jeg trodde forbundet og dommerne var enige om å slå hardt ned på trøyeholding nå. Så jeg sa i fra. Men dommeren vendte det døve øret til, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

HER KAN DU SE MÅLENE

På den neste Lyn-corneren ble det flere tøffe dueller i feltet. Lyns Stefan Gislason ble tilsynelatende revet ned av Ham-Kams Joachim Sørum. Denne gangen valgte dommer Kim Rune Borgersen å dømme straffe. Ham Kam-spillerne flokket seg rundt dommeren etter situasjonen.

Holding
Henning Berg hevder han ikke så det, da han endelig fikk viljen sin.

- Det var langt hold. I tillegg stod det en spiller i veien, sier han.

Så smiler han lurt, tygger på et pizzastykke og får et gratulasjonskyss av sin kone mens han forsøker å snakke om seieren istedenfor Mikel-saken.

Dommer Kim Rune Borgersen svarer for seg:

- Jeg vurderer det som holding i trøya og dytt i feltet. Vi prøver å være konsekvente, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Hørte du at Henning Berg skrek til deg på den foregående corneren?

Tredje tap på rad
- Ha ha. Hvem som skrek, er det ikke lett å si. Det prøver jeg å lukke ute, sier Borgersen videre.

Jo Tessem satte straffen i mål. Lyn vant 1-0. Henning Berg fortsatte rekken uten tap med Lyn. Ham-Kam tapte sin tredje strake bortekamp i eliteserien denne sesongen. Så Ståle Solbakken var ikke akkurat i perlehumør.

- Vet du hva dommeren sa eller? spurte han høylydt i Ham Kam-garderoben etter kampslutt.

- Han mente at du (Joachim Sørum) holdt rundt Gislason sånn her, sier Solbakken, mens han demonstrativt tar tak rundt livet til en annen Ham-Kam-spiller.

- Enten tar dommeren feil, eller så tar jeg feil. Ham-Kam-spillerne som varmet opp like bak målet vårt, var i allefall ikke i tvil, sukker Solbakken, og rister oppgitt på hodet.

Ingen straffe
Joachim Sørum var minst like oppgitt.

- Det der var ingen straffe. Det er jeg bombesikker på. Vi flyr mot første stolpe begge to.

Han (Gislason) kaster seg ned, og jeg detter over ham, sier Sørum til TV 2 Nettavisen.

Gislason var av en annen oppfatning.

- Jeg synes det er straffe, sier han.

Ikke tilfeldig
At det var en dødball som skulle avgjøre på Ullevaal søndag, var ikke tilfeldig. For ingen av lagene klarte å skape mange sjanser. Det som forekom av farligheter, var stort sett etter dødballsituasjoner.

Med unntak av Lyns svenske venstre back Daniel Theorin, som debuterte fra start, leverte begge lags forsvarsspillere en svært god kamp. Derimot hadde ingen av Ham Kams spisser dagen.

Sørensen og Tessem la ned en god innsats på topp for Lyn. Men de mange lange oppspillene bakfra var vanskelige å hanskes med.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.