RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berg blåser i rekorden

Sist oppdatert:
FORNEBU (TV 2 Nettavisen): Henning Berg er ni kamper unna rekorden som den norske spilleren med flest A-landskamper. Men det opptar ham ikke i det hele tatt.

I den norske troppen mot Skottland står Henning Berg i en særklasse med sine 95 kamper for Norge.

Nær rekorden

Foran ham på statistikken over flest landskamper gjennom tidene, har Berg bare Thorbjørn Svenssen (104 kamper) og Erik Thorstvedt (97). I løpet av høsten kommer Thorstvedt til å passeres hvis Berg spiller mot Skottland, Bosnia og Portugal. Er han på banen mot Luxembourg også, er det bare fem kamper opp til Svenssens rekord. Blir det to play-off kamper senere i høst mot en annen gruppetoer, er det bare usle tre kamper opp til milepælen.

- Rekorden til Thorbjørn Svenssen er ikke det som bestemmer om jeg fortsetter eller ikke - den har lite å si for min avgjørelse, sier Berg.

Og avgjørelsen er nemlig tatt: Etter EM i Portugal til sommeren, er det slutt med landslagsspill for Berg. Skulle Norge bli slått ut i EM-kvalifiseringen i høst, så er det slutt med det samme.

- Det er jo ingen grunn for Nils Johan Semb til å ta ut meg mer da når jeg ikke skal være med i den neste kvalifiseringen, sier Berg fornuftig.

Oppnådd mye

Med krav på å bli trodd sier Berg at det ikke er trist.

- For meg betyr ikke antallet noe, det viktigste er å trives og ha det moro. Og det har det vært, jeg har jo fått være med på både VM- og EM-sluttspill, samt seieren over Brasil og flere store enkeltkamper, sier Berg.

På mange måter har han oppnådd mer enn noen kunne forvente.

- Da jeg debuterte, hadde jeg vel ikke trodd at det skulle bli så mange kamper som 95. Og hadde noen sagt det til meg da jeg var 18 år og spilte på juniorlaget til KFUM, hadde jeg bare sett dumt på dem, smiler Rangers-stopperen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere