Gå til sidens hovedinnhold

Berg: - Lyn er svekket

Lyn-talentene Kevin Larsen (19) og Bjarne Ingebretsen (17) er opptatt med G19-EM. - Vi er svekket, fastslår trener Henning Berg.

Larsen og Ingebretsen sto bak alle tre målene da Lyn vant 3-1 over Bodø/Glimt på Aspmyra i den siste kampen før fotballferien. Nå er den unge superduoen opptatt med EM-spill for G19-landslaget.

Norge møter England i den siste gruppekampen lørdag kveld. Det betyr at duoen er uaktuell i søndagens kamp mot Fredrikstad. Går Norge til finale, ryker også den påfølgende kampen mot Lillestrøm.

- Bjarne og Kevin er spillere som ville ha vært aktuelle for en startellever hvis de hadde vært her. Det sier seg selv, de scoret jo alle målene sist. Derfor er vi svekket, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

Lyn-treneren sløser likevel ikke energi på å irritere seg over ungguttenes fravær. I stedet gleder han seg på deres vegne.

- Fint for dem
- Det er fint for dem å få spille i et EM. En meget nyttig erfaring. Og for Lyn som klubb er det en fjær i hatten at vi får fram unge talenter som er aktuelle for den typen oppgaver, sier Berg – som ikke har forsøkt å få flyttet den første høstkampen mot Fredrikstad som følge av fraværet.

- Det tror jeg uansett ikke det er åpning for i reglementet. Vi får prøve å komponere et lag med dem vi har. Vi har ikke noen stor stall akkurat nå, men de vi har er gode, fastslår Berg.

Han gjør seg heller ikke noen forhåpninger om at klubbens nigerianere melder seg til tjeneste før helgen.

Prøver seg mot Millwall
Derfor fortsetter Berg arbeidet med å finne forsterkninger inn mot høstsesongen. Forrige uke trente fire nye spillere med klubben. Den mest kjente av dem – australieren Clayton Zane – har allerede reist hjem uten kontrakt.

De tre andre skal trene med Lyn også denne uka. Én av dem får vise seg frem i mandagens treningskamp mot Millwall, nemlig Vard Haugesunds franskmann Mickayël Antoine.

Argentinerne Enrique Ortiz (25) og Fernando Barrera (23) er også i Lyn-troppen, men Henning Berg tør ikke å love dem spilletid.

Ingen tilbud - ennå
- Vi får se. Dette er den siste treningskampen før serien starter igjen, så det er viktig å drille laget som skal spille der, poengterer han.

Berg vil ikke si noe om noen av de tre vil bli tilbudt en Lyn-kontrakt.

- Avtalen er at de skal trene med oss ut denne uka. Så får vi sette oss ned å diskutere om de er typer som vil passe i Lyn, sier Henning Berg.

PS. Slik spilles Norges innledende kamper i G19-EM: 18/7 Norge-Armenia, 20/7 Norge-Frankrike og 23/7 England-Norge.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken