*Nettavisen* Sport.

Berg raser mot NFF

Jan Derek Sørensen er endelig skadefri, men suspenderes av Fotballforbundet. - Håpløst og helt horribelt, raser Lyn-trener Henning Berg.

01.07.05 15:44

- Dommeren var Branns 12. mann, sa Sørensen etter 3-0-tapet for Brann i slutten av mai.


I den neste runden skadet han seg mot Vålerenga, og har vært ute i de to siste kampene. Nå er han friskmeldt igjen, men er suspendert i søndagens bortekamp mot Bodø/Glimt. Grunnen er uttalelsene Sørensen kom med på TV 2 etter Brann-tapet.

- Beslutningen er hårreisende, og flere andre har kommet med langt verre uttalelser uten at det har fått konsekvenser. Nå vurderer jeg å gi spillerne mine munnkurv etter kampene, for dette tør jeg ikke risikere igjen. Og TV 2 og Telenor som har betalt så mye for den nye TV-avtalen, kan jo ikke være helt happy med at vi nå må nekte spillerne å snakke, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

Berg mener at suspensjonen av Jan Derek Sørensen er amatørmessig fra Fotballforbundets (NFF) side.

- Tilfeldig og usystematisk
- Reaksjonene er helt tilfeldige og usystematiske. Hadde Thor Grønnerud (lov- og reglementsjef i Fotballforbundet, journ. anm.) hatt en fridag, ville Jan Derek aldri blitt suspendert. Nei, dette er så håpløst at jeg håper andre reagerer også.

- Utestengelsen kommer på bakgrunn av det Jan Derek Sørensen sa i media, men det er ikke fotballforbundet som har utestengt ham. Vi har fremmet saken til doms- og sanksjonsutvalget, som har kommet frem til straffen, sier Thor Grønnerud.

Han ønsker ikke å kommentere Henning Bergs uttalelser, men sier at spillere også i fremtiden kan bli suspendert for lignende uttalelser.

Henning Berg hevder Fotballforbundet ødelegger spillernes engasjement.

Ødelegger engasjementet
- NFF ønsker at de skal sitte tyve minutter i garderoben og roe seg ned. Men jeg vil at mine spillere skal ha engasjement, og tror ikke mediene er tjent med en slik reaksjon fra forbundet.

Lyn kommer ikke til å anke sak

- Vi har forklart oss to ganger allerede, og har ikke mer å si. Jeg føler uansett at vi ikke blir hørt.

I tillegg til Sørensens suspensjon har Lyn Henrik Dahl og Lasse Eriksen ute med skader til helgens møte med et Glimt-lag som står uten seier på de syv siste seriekampene.

- De røk jo også ut av cupen nå, men vi får det uansett tøft. Lillestrøm klarte bare 1-1 der oppe, og vi skulle jo aller helst hatt med en så viktig spiller som Jan Derek, sier Henning Berg.

Sørensen har puttet tre mål og lagt tre assister så langt i år, og Oslo-klubben har ikke maktet å score i de to kampene han har vært skadd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.