RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berg så vidt bedre enn Bengtsson

Odd Berg, Molde-trener
Odd Berg, Molde-trener Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nedrykkstruede Molde mener de gjorde rett da de i mai byttet ut Gunder Bengtsson med Odd Berg (bildet). Statistikken går i Bergs favør – så vidt.

Molde tok sølv under Bengtsson i fjor, men står nå i akutt fare for å rykke ned. Svensken ble sparket 23. mai, men den store fremgangen har uteblitt.

- Måtte gjøre noe
TV 2 Nettavisen har sammenlignet resultatene til Bengtsson og Berg denne sesongen. Statistikken har klare svakheter i og med at Bengtsson bare fikk lede laget i seks kamper, men gir likevel en viss pekepinn.

Seks kamper med Bengtsson:

** 5 poeng, seks scoringer. Snitt på 0.83 poeng per kamp, ett mål per kamp.

19 kamper med Berg:

** 23 poeng, 23 mål. Snitt på 1.21 poeng per kamp, 1.21 mål per kamp.

Til sammenligning hadde Molde i fjorårets sølvsesong et snitt på 1.92 poeng per kamp, og 1.84 scoringer rett vei.

- Trenerskiftet var riktig ut fra stemningen rundt klubben. Holdningene til Molde Fotballklubb gjorde det nødvendig å ta et grep, og vi mener det var korrekt å avslutte samarbeidet med Bengtsson, sier styreleder Oddne Hansen til TV 2 Nettavisen.

Han mener å ha merket bedring.

- Den negative holdningen til klubben har minsket. Odd er en person som skaper entusiasme, en som det er lett å identifisere seg med.

- Fortsetter han neste år?

- Det vil jeg ikke uttale meg om nå. Han er i alle fall med i diskusjonen. Trenerspørsmålet er noe vi må ha avklart i løpet av neste måned, sier Hansen.

Flere tilskuere
Også på publikumsframmøtet har det blitt bedring med lokale Berg som trener. På Gunder Bengtssons tre hjemmekamper kom det i snitt 4734 personer – på Odd Bergs ti kamper er snittet 6307. Den inkluderer imidlertid fullt hus mot Aalesund, samt kampen mot Rosenborg.

- Snittet totalt er litt under det vi budsjetterte med, opplyser Hansen.

Administrerende direktør Espen Silseth synes det lave publikumstallet på UEFA-cupkampen mot portugisiske Leiria var spesielt skuffende.

- Folk i Molde må si fra om de vil ha et topplag i byen. Når det bare kommer 1700 tilskuere på en kamp i UEFA-cupen, så er ikke det noe godt svar, sier Silseth, og håper inderlig at folk bryr seg nok om klubben til å møte opp mot Benfica i neste runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere