*Nettavisen* Sport.

Berg slapp med skrekken

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Runar Berg har vært Bodø/Glimts bestemann i årets sesong, men da han ble utvist i sesongens siste kamp mot Odd Grenland trodde både han og alle andre at cupfinalen måtte spilles uten ham.

01.11.03 17:13

ODD 2–4 BODØ/GLIMT: - Jeg tenkte på cupfinalen da jeg så det røde kortet kom opp, fortalte Berg til TV2 Nettavisen etter kampen.

Kampfakta Odd - Bodø/Glimt

Det var i kampens 77. minutt det skjedde. Odds Brede Bomhoff som spilte for den suspenderte Jan Frode Nornes i forsvaret taklet Runar Berg litt for hardt, som førte til klammeri mellom de to og rødt kort til begge.

- Taklingen var hard så det kom en reaksjon fra meg, men jeg skulle bare puffe ham litt, forklarte Berg.

To gule, ikke direkte rødt

Bomhoff hadde gult kort fra før etter at han la ned Aasmund Bjørkan, som måtte gå av banen med skade, og fikk sitt andre som resulterte i rødt. Hvis Berg hadde fått direkte rødt ville han automatisk måtte stå over neste kamp som er cupfinalen, men han fikk samme skjebne som Bomhoff som gjør at han kan spille på Ullevaal.

Der venter bror Ørjan Berg som også fikk rødt kort i forrige kamp, mot Røde Stjerne i UEFA-cupen.

- Når Ørjan fikk rødt kort, så kunne jo ikke jeg være noe dårligere, sa en lattermild Runar Berg.

Kjedelig 1. omgang

Selve kampen var en noe merkelig affære. 1. omgang bød på stort sett ingenting foran 3,333 tilskuere på en mørktung høstdag i Skien.

I det 40. minutt sparket Odds Anders Rambekk bort ballen, men dommer Espen Berntsen mente han sparket ned Trond Fredrik Ludvigsen samtidig og blåste straffe. Runar Berg kunne sette ballen sikkert i mål til borteledelse.

Fire minutter senere ga Odd-keeper Rune Almenning Jarstein en retur på et enkelt skudd som innbytter Trond Olsen fikk tak i og skjøt forbi en utspilt Jarstein. Erik Holtan som normalt står i mål for Odd var ute med skade etter at han hadde løftet et mål på trening og mistet det på foten sin.

Van Ankeren avsluttet med stil

Etter pause så det ut som Odd virkelig hadde tenkt å skjerpe seg ettersom det tok kun tre minutter før Martin Wiig fikk lagt ballen til Edwin van Ankeren som i sin siste kamp for Odd Grenland bredsidet inn en redusering.

- Det var moro å avslutte med en scoring. Jeg har hatt tre fantastiske år her på både godt og vondt, sa van Ankeren.

Fire minutter senere var han sterkt delaktig i Odds 2-2 mål da han slo ballen igjennom Bodø/Glimts forsvar til Espen Hoff som dundret den i mål. Et kvarter ut i 2. omgang ble han byttet ut til trampeklapp fra hjemmepublikummet og en banner hvor det sto ”Du vil alltid være en av oss Kong Edwin”. Nå fortsetter van Ankerens ferd videre til Tollnes, et annet lag fra Skien.

Bodø/Glimt slo tilbake

Før han ble byttet ut hadde Bodø/Glimt allerede avgjort kampen etter at Rambekk nok en gang felte en spiller innenfor straffefeltet, denne gangen Stig Johansen. Jarstein reddet først straffa fra Runar Berg, men Berg nådde den løse ballen først og sørget for 3-2 til bortelaget.

Dagens siste mål kom i det 59. minutt da en håpløs Bent Inge Johnsen surret bort ballen på midten og ga André Hanssen muligheten til å rushe og gjøre sluttresultatet til 4-2 til Bodø/Glimt.

Alle ble fornøyde

På grunn av resultater i andre kamper hadde ikke resultatet i denne kampen noe å si. Odd Grenland skuffet alle i sesongavslutningen, men endte på fjerdeplass og oppnådde dermed målet sitt om UEFA-cup-spill neste sesong. Bodø/Glimt derimot kapret sølvet, mye takket være trener Øystein Gåre, som er en soleklar kandidat til prisen som årets trener.

- Allerede før sesongen da vi slo IFK Göteborg på La Manga ante jeg at dette kunne bli en veldig bra sesong. Forbedret stadion, lite skader, ro i laget og at vi har hatt troen på oss selv er noen av årsakene til at det har gått så bra. Dette er nok min største personlige prestasjon, men hele laget har gjort en kjempeinnsats, fortalte Gåre.

Runar Berg var også strålende fornøyd med sølvplassen.

- Dette er en stor dag, men det blir ikke så mye feiring før etter cupfinalen. Vi lar oss ikke lure av at Rosenborg ikke har hatt så bra resultater i det siste og vet det blir en tøff kamp, men det er klart vi har muligheten til å slå dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.