Berg vil ikke si hva som gikk galt

Lyn har funnet ut hva som gikk galt mot Tromsø, men trener Henning Berg vil ikke fortelle hva.

09.05.06 09:50

Lyn-treneren og spillerne var svært skuffet etter den forferdelige kampen mot Tromsø. Laget lå under 0-3 etter 33 minutter i den dårligste omgangen laget har spilt med Berg som trener.

Vil ikke si hva som gikk galt
Mandag var det duket for analyse og en gjennomgang av hva som skjedde.

- Vi har analysert kampen, og det var flere taktiske ting som ble gjort galt. Jeg tar også selvkritikk på det jeg bestemmer over, som laguttak og formasjoner. Men jeg vil ikke gå i detalj om hvilke ting som burde vært gjort annerledes. Det vil vi holde for oss selv. Vi vil ikke gi motstanderne noe gratis, sier Berg til TV 2 Nettavisen.

- Du nevner din egen rolle. Tok du ut feil lag?

- Slik kampen utviklet seg, så er det nok klart at ting burde vært gjort annerledes fra start av. Men det er alltid lett å være etterpåklok. Vi håpet på et annerledes kampbilde, og hadde vi fått til det offensive spillet så ville det vært riktig lag. Men ikke når det ikke fungerte, sier Berg.

- Betyr den dårlige kampen at det blir mange endringer mot Odd?

- Nei. Vi vet at alle spillerne i Lyns A-tropp er gode nok til å spille i Tippeligaen. Det er mest snakk om å justere inn, å finne tilbake til det vi kan, sier Berg.

- Men det er viktig at vi lærer av det som skjedde i 1. omgangen mot Tromsø. Den bidrar også til å minne oss om hva vi har gjort som har gitt oss suksess tidligere, legger han til.

- Må ikke miste hodet
Berg påpeker at Lyn var best mot Stabæk en uke før Tromsø-tapet, selv om det ble tap 1-4 etter to utvisninger. Ifølge Lyn-treneren var laget også best i 2-2-kampen borte mot Sandefjord midt i forrige uke.

- Derfor skal vi ikke helt miste hodet, heller. Ja, vi har ting å rette opp. Men etter å ha snakket med spillerne så tror jeg det blir lenge til man får oppleve en like dårlig Lyn-omgang som den mot Tromsø, igjen. Jeg regner med at den perioden hvor vi slipper inn mange mål er borte. Jeg regner med at vi i kampene fremover er tilbake der vi var i fjor og i starten av denne sesongen, påpeker han.

Og:

- Alt er ikke bare negativt heller. Vi har scoret mål i alle de tre siste kampene, og vi har skapt bra med sjanser.

- Men sover du dårlig om natta nå?

- Nei. Ikke i det hele tatt. Jeg trives som trener, og vet at det er ingen lag som vinner hver eneste kamp. Det at vi har tapt én eller to kamper er egentlig mest en stor utfordring som krever mye jobbing. Men det er det som er så morsomt med å være trener. Det er hele tiden nye utfordringer, sier han.

Uavklart med Hoff
Lyn kommer til å hvile noen førstelagsspillere i onsdagens 1. rundekamp i cupen mot Fossum, men vil likevel stille et sterkt lag. Espen Hoff er imidlertid ikke på banen.

- Vi vet ennå ikke hvor lenge Espen blir ute. Vi håper det er snakk om en krampe, og at han blir klar til lørdag. Men det er ikke avklart om han pådro seg krampe eller strekk mot Tromsø, sier Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag