*Nettavisen* Sport.

Berg vurderer å legge opp

Foto: (Scanpix)

Klarer ikke Ørjan Berg å spille seg til en plass på RBK-laget i løpet av våren, kan karrieren være over i juni.

21.04.06 15:15

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Før fredagens trening hadde superveteranen en alvorsprat med trener Per-Mathias Høgmo. Konklusjonen ble at 37-åringens situasjon tas opp til ny vurdering etter vårsesongen.

- 9. juni setter vi oss ned og tar en ny prat. Fram til da skal Ørjan jobbe hardt på trening og prøve å komme opp på sitt gamle nivå, sier Høgmo.

Ørjan Berg har kontrakt med Rosenborg ut 2007-sesongen, men kan få samme behandling som Harald Brattbakk. Tidenes toppscorer i norsk fotball ble tidligere i år løst fra kontrakten med klubben.

Hjem til Bodø
Dersom det blir utfallet, velger trolig Berg det samme som Brattbakk – å legge skoene på hylla.

- At jeg går til en ny klubb nå er helt usannsynlig. Det krever mye å etablere seg på nytt, og jeg blir tross alt 38 år ganske snart, poengterer Ørjan Berg overfor TV 2 Nettavisen.

Han stenger imidlertid ikke døra helt for å avslutte karrieren i Bodø/Glimt.

- Vi har bestemt oss for å flytte hjem til Bodø når karrieren er over. Men jeg tviler likevel sterkt på at det blir aktuelt å spille for Glimt. Skal jeg spille der, må det være fordi jeg kan bidra til å heve laget. Det kan fort ende med en skuffelse for både meg og byen, sier Berg.

Må spille kamper
Hovedfokus er uansett å finne igjen gammel storhet i Trondheim. Og det går riktig vei.

- Nå har jeg fått trent skikkelig i tre uker sammenhengende for første gang i år. Fysisk nærmer jeg meg det nivået jeg skal være på. Men fotball handler om mer enn god fysikk. Jeg må også spille kamper for å komme i form, understreker Berg.

Akkurat det er ikke noe uvesentlig poeng. Kampen om plassene på laget er tøffere enn noen gang. Og Per-Mathias Høgmo har tidligere vist at ungdommen går foran i køen på ellers like vilkår.

- I klar framgang
Likevel vil ikke Høgmo avskrive veteranen, som i lange perioder er blitt betraktet som Norges beste fotballspiller.

- Ørjan er i klar framgang. Han kan selvfølgelig komme tilbake, fastslår Høgmo.

Treneren vil likevel ikke si noe om Ørjan Berg er i troppen til søndagens kamp mot Vålerenga - og det til tross for at midtbanekonkurrentene/-kollegaene Roar Strand og Alexander Tettey begge er ute med skade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.