RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergdølmo signerte toårsavtale

(foto: FCK)
Sist oppdatert:
André Bergdølmo signerte fredag for danske FC København og ble presentert på en pressekonferanse.

- Jeg har fått et meget positivt inntryk av klubben. Da København henvendte seg, var jeg ikke i tvil. Klubben kjemper om mesterskapet hvert år, og har som målsetning å nå langt i UEFA-cupen denne sesongen. De ambisjonene vil jeg gjerne være med og innfri, sier Bergdølmo ifølge FCKs hjemmeside.

Bergdølmo var i Danmark fredag sammen med proffagent Stig Lillejord som har forhandlet fram toårsavtalen for landslagsbacken.

- Alle posisjoner
- Med André har vi fått en spiller med stor internasjonal erfaring. Han har spilt i Mesterligaen med både Rosenborg og Ajax, og har mange landskamper på CV-en. Bergdølmo er pasningssterk, og kan bekle alle forsvarsposisjonene, sier sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm.

Mange stjerner
André Bergdølmo kommer til den kanskje mest hardsatsende av alle nordiske klubber. FCK har hentet inn både Marcus Allbäck og Peter Ijeh før årets sesong. Andre kjente spillere er Alvaro Santos og kaptein Tobias Linderoth. Bergdølmo har vært klubbløs siden han ikke fikk fornyet kontrakten sin i Borussia Dortmund etter forrige sesong.

- André er en komplett spiller. Jeg har kjent ham i lang tid, og vil betegne ham som en solid forsvarer. Han er en rolig, ballsikker type, men først og fremst er han en god leder som kan bidra både offensivt og defensivt, sier trener Hans Backe.

Mange nordmenn
33-årige Bergdølmo har også spilt for Lillestrøm, Rosenborg, Ajax Amsterdam og Borussia Dortmund, og står med 58 landskamper.

En rekke norske spillere har vært innom FC København: Ståle Solbakken, Magne Hoset, Thomas Myhre og Erik Mykland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere