Gå til sidens hovedinnhold

Berge etter Johannessen-skade: – Kjedelig samtale å ta

Håndballguttas sjef Christian Berge startet de siste OL-forberedelsene med et tungt forfall. Gøran S. Johannessen fløy hjem og ikke til Tokyo onsdag.

Johannessen er en viktig spiller for Norge. Han får alltid bra med spilletid om han er frisk og er et avlastningspunkt også for Sander Sagosen på venstrebacken.

– Vi mister en duellspiller i angrep og en mann som kan bekle flere roller i angrep. Gøran er en klassespiller når han er skadefri. Det var en kjedelig samtale å ta med ham før han reiste hjem, sa Berge til NTB på et digitalt pressetreff i Tokyo.

Landslagssjefen sa også at det ikke var helt overraskende. Johannessen hadde fått spesielt tilrettelagt trening i inngangen til OL på grunn av lysketrøbbel.

23-åringen Simen Holand Pettersen kommer inn i troppen. Han var en av tre uttatte reserver og på plass i Fukuoka siden tidlig forrige uke.

– Jeg har full tillit til Simen og at han leverer godt. Han har sett veldig bra ut på øktene i Japan. Han har et av de råeste skuddene jeg har sett på en stund, sa Berge før han la til at Gunnar Pettersens sønn skyter «hardest på det norske laget».

Thomas Solstad kan komme inn som reserve.

Det er tredje gang på rad Berge ser nøkkelspillere forsvinne ut av troppen før et mesterskap. Foran 2020-EM meldte veteranen Bjarte Myrhol forfall.

I årets VM i Egypt var det Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud som ikke deltok.

Norge starter OL mot Brasil. Den kampen spilles natt til lørdag norsk tid.

(©NTB)