SHEFFIELD UNITED-BOURNEMOUTH 2-1

Det endte med hjemmeseier i søndagens eneste Premier League-kamp mellom Sheffield United og Bournemouth. Berge fikk hjemmedebuten for sin nye klubb på Bramall Lane i 2-1-seieren.

Nordmannen fikk dog alt annet enn en hyggelig start på karrieren foran egne supportere.

LES OGSÅ: United-stjernen med nådeløs vurdering av egne lagkamerater

- En fryktelig involvering

Berge sendte avgårde en stygg feilpasning etter 13 minutter som førte til Bournemouths 0-1-scoring. Pasningen gikk rett i beina til Bournemouths Andrew Surman og på det påfølgende angrepet sendte Callum Wilson gjestene i ledelsen.

Berge tok seg til hodet, tydelig misfornøyd med sin egen involvering som igjen førte til baklengsmål.

TV2-ekspert Simen Stamsø Møller var tydelig på at Berge fikk en verst tenkelig start på kampen, da han analyserte nordmannens innsats i de første 45 minuttene.

- En fryktelig feilpasning som han helt sikkert er veldig forbanna på seg selv for. Det merkelige er at det var helt umulig å se hvem han forsøkte å spille ballen til. Jeg tolker det som at han ikke har lyst til å mose ballen opp, men å vise roen sin. Her hadde han ingen å spille ballen til og spilte den rett til en motspiller. En fryktelig involvering, sier TV2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Etter kampen stilte Berge til intervju hos TV2 om hvordan han opplevde kampen.

- Fantastisk å snu det rundt. Det startet litt så der og særlig jeg som gir bort en horribel pasning som leder til målet deres, men så jobber vi oss inn i kampen og tar fullstendig over, sier Berge.

- Det er noe med karakteren og mentaliteten i dette laget som er helt spesielt. Enten man spiller eller sitter på benken så føler man at vi kommer til å vinne kampen, fortsetter nordmannen.

Sheffield United spilte seg bedre inn i kampen utover i den første omgangen. Ollie McBurnie kom til en halvsjanse etter 34 minutter.

Hjemmelaget produserte tre store muligheter på rappen rett før pause. Oliver Norwoods startet ballet da han skjøt via Nathan Ake og til corner.

McBurnie headet den påfølgende corneren på mål, men ballen ble reddet på streken.

Berge spilte seg etterhvert fint opp og hadde flere gode involveringer utover i den første omgangen.

Utligning

To minutter på overtid i den første omgangen skulle den endelig sitte for hjemmelaget. Nok en corner ble slått inn i feltet der Berge fikk en fot på ballen, som gikk rett til værs. Bak i feltet banket en Sheffield United-spiller ballen på tvers. Det første forsøket fra John Egan ble reddet på streken av gjestene, men på returen var Billy Sharp våken og pirket ballen i mål til 1-1.

Lagene gikk til hvilen like etter til entusiastisk jubel fra hjemmefansen.

I pausen fortsatte Stamsø Møller å forklare hva han mente om Berge sin nye rolle i Chris Wilders lag.

- Han har ikke fått vist seg fra sin beste side i den rollen her, tror jeg vi kan oppsummere foreløpig. De spiller en 3-5-2 hvor Berge er en indreløper. Det har ikke vært helt hans omgang, rett og slett. Det går veldig lite gjennom midten hvor han er vandt til å spille og hvor han er best. Han er nesten som en høyrekant akkurat nå, sier Stamsø Møller.

Berge ble byttet ut rett etter timen var passert og ble erstattet av John Lundstram.

King-comeback

Joshua King ble byttet inn etter 72 minutter. Spissen har vært ute med skade i lengre tid og gjorde endelig comeback.

28-åringen fikk de siste snaue 20 minuttene for bortelaget.

Sheffield United presset på for et ledningsmål i den andre omgangen. McBurnie fikk en stor mulighet etter 77 minutter. Spissen kom ikke riktig til avslutning etter et innlegg fra høyre. Ballen falt ned i beina til innbytter Lys Mousset. Skuddet hans ble blokkert like foran streken.

Nevnte Lundstam skulle komme i fokus etter at han erstattet Berge.

Midtbanespilleren løp seg fri etter 84 minutter etter pasning fra Mousset. Med to touch satte han ballen sikkert forbi keeper Aaron Ramsdale i gjestenes mål.

Perfekt utført av mannen som erstattet Berge etter 61 minutter.

Dermed ble innbytteren matchvinner for hjemmelaget som tok tre nye poeng hjemme på Bramall Lane.

Dårlig vær

Det var i forkant av kampen knyttet usikkerhet til om oppgjøret på Bramall Lane kunne spilles, på grunn av stormen «Ciara» som har herjet over Storbritannia og deler av Europa de siste dagene.

TV2s programleder Jon Hartvig Børrestad skrev på Twitter før kampen at dommeren så an forholdene og at det var fare for at kampen kunne bli utsatt.

Kampen mellom Manchester City og West Ham som også skulle vært spilt søndag ble utsatt på grunn av de ekstreme værforholdene.

- Grunnet ekstreme og eskalerende værforhold - og med supporterne og de ansattes sikkerhet i tankene - så er dagens Premier League-oppgjør mot West Ham utsatt, skriver Manchester City i en melding.

I denne saken kunne du følge alt som skjedde i Sander Berges hjemmedebut: