Berge innrømmer bekymring rundt Sagosens klubbvalg: - Skal ikke lyve

TOK KLUBBVALG: Sander Sagosen skrev tidligere i år under på en avtale med tyske Kiel.

TOK KLUBBVALG: Sander Sagosen skrev tidligere i år under på en avtale med tyske Kiel. Foto: Martin Meissner (AP / NTB scanpix)

Den norske landslagssjefen (45) mener stjernen (23) har gjort et godt klubbvalg, men én ting har likevel gjort ham litt betenkt.

Tidligere i vår ble det klart at stjernen Sander Sagosen skal spille for den tyske storklubben THW Kiel. Han slutter seg til klubben sommeren 2020.

Sagosen har de siste sesongene spilt for den franske storklubben PSG, men ser fram imot å få prøve seg i tysk håndball og mener det er et steg opp karrieremessig.

- Det var det jeg hadde mest lyst til. Jeg måtte kjenne på magefølelsen. Jeg kunne egentlig valgt alle klubber i Europa, men endte på det jeg hadde mest lyst til. Jeg vil prøve meg i Bundesliga mens kroppen fortsatt tåler det, sier Sagosen til Nettavisen.

- For meg er dette verdens største klubb og den er bygd opp på en helt annen måte enn PSG. Det er litt annerledes når klubben driftes på pengene de tjener, framfor at en rik eier fra Qatar betaler regningene, som i PSG, forteller 23-åringen videre.

- Den tøffeste ligaen

Han har store ambisjoner med sin nye klubb.

- På sikt tror jeg vi kan hevde oss i verdenstoppen, sier Sagosen.

- Kan du utvikle deg til å bli enda bedre der?

- Ja, helt klart. Det har jeg merket på de overgangene jeg har hatt til nå, at jeg stadig har utviklet meg i nye klubber. Jeg vil lære meg nye ting, spille i en ny liga og trigge utviklingen enda mer. Bundesligaen er den tøffeste ligaen fysisk, svarer han.

- Det er nok også den tøffeste ligaen mentalt, så dette blir kjempeartig.

- Du sier at vil prøve mens «kroppen fortsatt tåler det». Begynner det å tære på?

- Nei, det tar ikke på enda. Jeg har vært ganske heldig så langt. Men jeg har fått tung matching helt siden jeg var 18 år. Jeg håper jo å fortsette å spille til jeg blir 35, men etter hvert er det noen grep og hensyn du må ta med tanke på kroppen, sier han.

- Skal ikke lyve

For mange kom overgangen til Kiel som lyn fra klar himmel og den ble omtalt som en sjokkovergang av flere medier. For landslagssjef Christian Berge kom det ikke som en overraskelse og han sier at de to har hatt litt dialog rundt klubbvalget.

Han innrømmer likevel at det har vært noen bekymringer og at en overgang til tysk håndball trolig vil bety en større kampbelastning for 23-åringen.

- Jeg skal ikke lyve og si at jeg ikke har tenkt på det at den tyske ligaen er veldig tøff fysisk. Vi må legge en god plan på det. Sander er flink med struktur, skadeforebygging og restitusjon, sier Berge, som selv har spilt i tysk håndball, til Nettavisen.

AVSLØRER BEKYMRING: Christian Berge legger ikke skjul på at han ble litt betenkt da han fikk høre at Sander Sagosen ville til tysk håndball - verdens tøffeste liga. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Han må ta hensyn, men vi har flere spillere som holder til i Tyskland, sier han.

Berge tror i bunn og grunn at stjerneeleven har tatt et klokt klubbvalg.

- Jeg tror det er et godt valg. Han hadde veldig lyst til å prøve Bundesligaen.

- Jeg mener det er den tøffeste ligaen i verden. Det er der de beste spillerne i verden er samlet, i hvert fall i antall. Kampprogrammet er også tøffest der, sier Berge.

Storklubb

45-åringen spilte selv flere sesonger for SG Flensburg-Handewitt.

Sagosen blir den neste i rekken av mange nordmenn som spiller i fergebyen Kiel. Harald Reinkind spiller nå i klubben og tidligere har profiler som Frode Hagen, Erlend Mamelund, Steinar Ege og Børge Lund spilt for den tradisjonsrike klubben.

THW Kiel har vunnet Champions League tre ganger, sist i 2012.

Klubben har også vunnet den tyske Bundesligaen 20 ganger og den tyske cupen elleve ganger. Det har imidlertid ikke blitt noen ligatittel på Kiel siden 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.