Berge ble hentet til Sheffield i januar 2020 for rekordsummen 250 millioner kroner, fra belgiske Genk.

23-åringen har etter hvert skapt seg et navn i engelsk fotball, og blitt linket til klubber som Arsenal, Liverpool og West Ham. Tidligere denne uka meldte italienske Gazzetta at prisen for Berge har dumpet ned til rundt 150 millioner kroner.

Det overrasker TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

- Han kom jo for en del mer penger, så det er veldig overraskende at de etter sigende vurderer å slippe han så billig, sier han til Nettavisen.

Les også: Flere reagerte fordi «​ingen trøstet Mbappe» - bildene viser noe helt annet

- Utsiktene er gode

Myhre mener det kan være ulike forklaringer til at prisen skal være helt nede i 150 millioner kroner.

- Man har jo ofte flere grunner til å senke en pris, og det ene kan være at de har sjekket markedet og ser at han ikke er verdt mer. Lønna hans, uten at jeg vet hva den er, kan være for høy i Championship, slik at de må kvitte seg med den. Han kan også ha noen klausuler i kontrakten som tvinger de til å selge han.

Les også: PSG ønsker å sikre seg Celin Bizet - har kommet med konkret bud på Vålerenga-profilen

- Utsiktene er jo gode for at Berge kan fortsette i Premier League, men da må man være sikre på at kroppen hans er i vater. Han har vel ikke vært så mye skadeplaget tidligere annet enn den langtidsskaden han hadde nå, så da burde han være en attraktiv spiller.

- Hva bør han se etter, hvis det skulle bli Premier League?

- Først og fremst trenger han spilletid, og det kan jo fort bli vanskeligere i en av toppklubbene. Det er stor forskjell på å bli en viktig brikke, og måtte komme inn fra benken for å gjøre en forskjell. Hvis han kommer seg til en klubb som er på vei opp, og vinner en del kamper, så burde han være fornøyd, sier Myhre videre.

Liverpool har blitt nevnt, og klubben har i senere tid blitt kjent for å snappe opp spillere fra klubber som rykker ned, for en billig penge. Andy Robertson, Gini Wijnaldum og Xherdan Shaqiri er noen eksempler. Det kan fort skje igjen, mener TV 2s ekspert.

- Sjansen blir jo større, jo mindre spilleren koster. De klubbene har råd til å ikke treffe helt med en slik investering, men Berge må tenke på seg selv i den situasjonen her. Det er naturligvis attraktivt å dra til en storklubb, men da er det viktig at man også får spille.

Forkjærlighet til La Liga

Sevilla har vært blant de mest kjente Berge-tilhengerne, og vurderte 23-åringen allerede tidlig i hans Genk-karriere. Viasats La Liga-ekspert Petter Veland tror den interessen fortsatt er der, og at Sevilla kan vær en god match.

- Et behov for en spiller som Sander Berge i Sevilla er det jo. Det er alltid behov for en spiller som Sander Berge i de store klubbene, rett og slett på grunn av den spillertypen han er, den alderen han har og den fysikken han har. Det er helt åpenbart, sier Veland til Nettavisen.

Les også: Berge la ut bilde av Ødegaard. Det vekker oppsikt i England

Og fortsetter:

- Sevilla er også en klubb der det veldig ofte blir en del forandringer i løpet av en sommer. Ikke i like stor grad som før, siden de har blitt en litt større klubb, med den fjerdeplassen og spill i Champions League for andre sesong på rad. Også fordi koronapandemien gjør at det ikke er like mye penger i omløp og ikke like mange som bytter klubb.

Samtidig påpeker han en annen ting kan spille inn for en eventuell overgang til La Liga, nemlig Berges forkjærlighet for spansk fotball.

- I utgangspunktet skjønner jeg de som ser kvalitetene til Sander Berge og tenker at han primært er en Premier League-spiller, og jeg tenker nok i utgangspunktet at det er der han passer aller best. Men en viktig faktor her er at Sander Berge i alle år har vært en stor, stor tilhenger av spansk fotball. Det tror jeg betyr noe, om de skulle skje. Nå sitter ikke jeg på noe info som tilsier at det skulle være aktuelt, men om det skulle skje, tror jeg spillerens velvilje til å bli en del av kulturen, lære seg språket, og det at han har sett enormt mye spansk fotball, vil tale til hans fordel.

Aktuell i Serie A

Napoli har vært nevnt ved flere anledninger, både før og etter overgangen til Sheffield, som gjør Serie A til en potensiell destinasjon. Rolf-Otto Eriksen har fulgt ligaen i lang tid, og kommenterte italiensk fotball for Viasat tidligere.

- Jeg er temmelig sikker på at Sander Berge har det som skal til for å spille i Serie A. Han er robust og klok med ballen, så han kan bli en fin ballfordeler i på midtbanen. Det som er nøkkelen er å lære seg språket, forteller Eriksen til Nettavisen.

- Hvilke klubber kunne trengt Berge?

- Akkurat nå så er det ingen spesielle klubber jeg ser for meg vil kaste seg etter han. Jeg tviler på at klubber som Juventus og Inter står klar, men klubber rundt Napoli-sjiktet kan absolutt være aktuelt.

Slik svarte Berge på Serie A-rykter for noen år siden:

Jens Petter Hauge tok turen fra Bodø/Glimt til AC Milan og Serie i januar, og har slitt med spilletid etter en god start i klubben. Serie A-eksperten er usikker på om det kan ha noe effekt på Berges valg.

- Det er jeg litt usikker på, men det er jo alltid en risiko forbundet med det å gå til en ny klubb i et nytt land. Som sagt: Språket er en nøkkel i Italia, avslutter han.

Overraskelsen Bundesliga?

En liga det derimot har vært relativt stille fra når det kommer til Sander Berge, er Bundesliga. Til tross for den sterke linken mellom belgisk og tysk fotball, har det sjeldent dukket opp rykter fra den fronten.

- Det er vel egentlig en ganske god forklaring på det, og det er økonomi. Det er vanskelig for Bundesliga-klubber å hente spillere fra Premier League, på grunn av lønn og overgangssummene for spillerne. Selv 150 millioner kroner er mye for en Bundesliga-klubb, utenom de helt store, sier Viasats Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Les også: Mourinho avslører Kanes straffehemmelighet

Og fortsetter:

- I Bundesliga er det en edruelig økonomi for øyeblikket, men utgiftene har gradvis blitt kuttet ned. Spillerkjøp har jo nærmeste vært fraværende det siste året, og det er mange som henter spillere uten kontrakt. Jeg tipper at lønnen hans, uten at jeg vet hva den er, kan være i høyeste laget for de fleste.

- Er det noen klubber som kunne funnet på å slengt inn et bud på han?

- Klubben jeg tenker på sånn umiddelbart er jo Bayer Leverkusen. Dortmund er han ikke god nok til å få spille fast, og hadde ikke passet helt inn med spillestilen der heller. Hertha Berlin har hatt en del nordmenn, men de har en god midtbane, avslutter han