Torsdag formiddag ble det kjent at Christian Berge gir seg som landslagstrener for de norske håndballherrene. Trønderen sier selv at han savner klubbhverdagen.

- Savnet etter å stå på gulvet med laget mitt hver eneste dag, er stort. Følelsen har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke for å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, sier Berge i en pressemelding.

Svele: - Føler meg trygg

Samtidig er det ingen hemmelighet at Berge har vært et brennaktuelt navn for å lede storprosjektet til Kolstad IL. Klubben har allerede sikret seg en rekke store profiler, som Sander Sagosen, og Berge skal ha vært involvert i prosessen med å hente hjem superstjernen. Nå tyder mye på at han selv også blir en del av trønderklubben.

- Det føler jeg meg ganske trygg på, sier håndballekspert Bent Svele til Nettavisen.

LES OGSÅ: Christian Berge gir seg som landslagssjef i håndball

- Kolstad er så spennende at han nesten ikke kunne la den sjansen gå. Det meste tyder på at han blir en nøkkelbrikke i det prosjektet der. Han har lyst til å lede et lag fra egen hjemby og de får Sander hjem om et år, sier TV 2-profilen videre.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Kolstads daglige leder, Jostein Sivertsen, torsdag formiddag, men han har ikke besvart henvendelsen.

Til TV 2 sier imidlertid Berge at han er i dialog med Kolstad om en avtale, men at det fortsatt er detaljer som gjenstår før han kan presenteres som ny hovedtrener der. Nettavisen er også kjent med at det meste ligger til rette for at Berge tar jobben og at 48-åringen har vært en del av klubbens planer i lengre tid nå.

Svele har stor tro på det som skal skje i Kolstad i årene som kommer, men påpeker at stjernespillere og en ny trener ikke er noen garanti for umiddelbar suksess.

- Det er et prosjekt uten sidestykke i norsk håndball. De skal ha inn en haug med landslagsspillere og har ambisjoner om å nå langt i Champions League. Vi har sett danske Aalborg gjøre det, men de har bygd seg opp over tid. Men med den kapitalen Kolstad har fått tilgang på, kan de få til de tingene der, mener Svele.

- Forbundet sa nei

TV 2-profilen tror Berge i utgangspunktet ønsket å fortsette i Norge-jobben, ved siden av en klubbjobb, men Norges Håndballforbund ville ikke ha en slik løsning.

- Han ønsker å være mer på gulvet og hadde nok et håp om å få til en delt løsning, men NHF har sagt nei. Det har bygd seg opp et savn hos Berge om å være mer på gulvet. Han ønsker å påvirke mer enn det han kan som landslagssjef, sier han.

LES OGSÅ: Ekteparet er sentrale i et eventyr av de sjeldne: - Vet ikke om vi var klare

- Berge hadde kontrakt fram til etter VM i 2025 og hadde han ønsket å fortsette i jobben, kunne han nok det. Men han ønsker en rolle der han kan påvirke mer i det daglige, med taktikk, avgjørelser fra benk og de tingene der, sier TV 2-profilen.

Selv om Berge har hatt stor suksess og tatt norsk herrehåndball til nye høyder, tror likevel eksperten at verden går videre selv om trønderen nå slutter.

- Det er det ikke tvil om. Berge har gjort en fantastisk jobb og vil sikkert gjøre det i Kolstad, også. Så er det mange som ønsker å melde seg på, sier han.

Kjelling eller svenske inn?

Han tror det er flere gode navn som kan etterfølge 48-åringen i jobben og ser blant annet på en svenske som et godt alternativ for det norske landslaget nå.

- Det er mange som vil være landslagssjef for Norge, et lag som kjemper i toppen. Spesielt Michael Apelgren er et spennende navn. Jonas Wille har vært inne nå (som assistent) og så har du en Kristian Kjelling i Drammen, som selv har spilt for Norge.

- Det å bli landslagssjef for Norge er attraktivt, mener TV 2-eksperten.

LES OGSÅ: Denne detaljen sier mer om Mørk enn folk flest vet: - Eneste foreldrene mine godtar

Apelgren har tidligere hatt stor suksess som trener for norske Elverum. Han er for tiden trener for IF Säverhof i den svenske ligaen. I Elverum er det nå Børge Lund som er trener. Den tidligere Norge-playmakeren var assistent under Berge i flere år og kan fort også være et aktuelt navn i jakten på en ny landslagssjef.

I Sverige har norske Glenn Solberg hatt enorm suksess de siste årene og ledet de blågule til EM-gull nå nylig, men Svele tror ikke han er en aktuell kandidat.

- Solberg har vel gitt uttrykk for at han vil henge videre i det svenske, sier han.

Berge leder de norske håndballgutta for siste gang i Golde League i midten av mars.