GENT - KRC GENK 0-1:

Sander Berge og hans Genk tok et nytt langt steg mot belgisk seriegull da Gent ble slått 1-0 på bortebane lørdag.

Genk er ni poeng foran Royal Antwerpen og Brugge i sluttspillet. Sistnevnte kan ta innpå i søndagens storkamp mot Anderlecht.

Tidligere denne uka ble Berge pekt ut som en av de fem beste spillerne i det belgiske ligasluttspillet av nettstedet Voetbalnieuws.

I omtalen beskrives Berge som «en spiller som ikke skiller seg ut med mål eller målgivende pasninger, men uten tvil er den beste defensive midtbanespilleren».

Videre hevdes det at det ikke er noen tilfeldighet at Genk har slått til for fullt med Berge tilbake i form. Den norske 21-åringen roses også for et klokt fotballhode og fysisk styrke, i tillegg til at han er vanskelig å stoppe og tidvis får midtbaneleddet til å fungere helt på egen hånd.

Lagkamerat og midtbanekollega Ruslan Malinovskyj er også med på lista, i likhet med Royal Antwerpen-duoen Dieumerci Mbokani og Sinan Bolat og Standard Lièges Răzvan Marin.

Gent er sist i sluttspillet, men bød på sterk motstand lørdag. I første omgang var hjemmelaget det førende, og Genk hadde nok med å forsvare seg. Gent, med Alexander Sørloth i startoppstillingen og Sigurd Rosted på benken, ladet opp til onsdagens cupfinale mot Mechelen og viste tenner.

Etter pause satte Genk skapet på plass. Favoritten overtok kommandoen i kampen og scoret også det eneste målet ved Leandro Trossard, som skrudde ballen stolpe-inn.

Berge og Sørloth spilte hele kampen, mens Rosted ble sittende på benken.

Ellers hadde Henrik Bjørdal en god opplevelse i sluttspillet på nivå 2, da hans Zulte Waregem knuste Cercle Brugge 6-2. Bjørdal spilte hele kampen. Anders Kristiansen spilte hele kampen da Union Saint-Gilloise tapte 2-3 for Waasland-Beveren og mistet ledelsen i sin gruppe.

Det gjenstår fire runder i det belgiske sluttspillet, som avsluttes 19. mai.

(©NTB)