RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berge sto over landslagstrening og er usikker mot Slovenia


Lars Lagerbäck i samtale med Mohamed Elyounoussi under landslagets trening på Ullevaal torsdag. «Moi» er en av de selvskrevne i laget mot Slovenia, men landslagssjefen har flere vanskelige valg å treffe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lars Lagerbäck i samtale med Mohamed Elyounoussi under landslagets trening på Ullevaal torsdag. «Moi» er en av de selvskrevne i laget mot Slovenia, men landslagssjefen har flere vanskelige valg å treffe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Belgia-proffen Sander Berge var ikke med da fotballandslaget torsdag fortsatte forberedelsene til Slovenia-kampen. Årsaken er stor kampbelastning.

– Sander kjente seg sliten etter gårsdagens trening, og vi må gjøre en vurdering av hvorvidt han skal være med lørdag, sa Lars Lagerbäck på torsdagens pressekonferanse.

Berge sa selv at han tar sikte på å være klar for innsats lørdag, selv om han har hatt et svært tøft og tett kampprogram de siste ukene.

Håvard Nordtveit var heller ikke med til Ullevaal torsdag. Årsaken er forkjølelse, men Hoffenheim-spilleren er uansett ikke aktuell for spill mot Slovenia. Han er utestengt som følge av utvisningen i Sofia og er med i troppen med tanke på kampen mot Bulgaria tirsdag.

Tarik Elyounoussi var med på Ullevaal, men han trente ikke sammen med resten av laget. I stedet ble han testet.

– Han besto testen og skal trene fredag, sa Lagerbäck, som medga at det i tillegg til forfallene og utelukkelsen som tvinger ham til å komponere en ny forsvarsfirer finnes flere spørsmålstegn før laguttaket.

– Det gjelder både skade og Sander Berges fysiske form, sa han.

Stengt

De øvrige spillerne i den norske troppen, inkludert den nylig innhentede Sandefjord-keeperen Eirik Holmen Johansen, trente som vanlig torsdag, på en trening som ble stengt for utenforstående etter 25 minutter. Da var bare oppvarmingen unnagjort.

– Denne gang må jeg nok tenke litt mer på startelleveren enn vanlig, men jeg er ikke stresset eller urolig. I så fall burde jeg bytte jobb. Jeg lærte en gang at på japansk bruker de nesten samme tegn for «problem» og «løsning», og det har blitt en liten ledestjerne for meg, sa Lagerbäck.

Skadeforfall og Håvard Nordtveits utelukkelse tvinger ham til å bytte minst tre mann i forsvarsfireren, og han har også bekymringer på topp, i valget av Joshua Kings makker.

– Vi vet ikke helt hvordan det er med Tarik. Alex (Sørloth) har spilt lite, i Crystal Palace og Bjørn (Maars Johnsen) har ikke samme suksess i Alkmaar som mot slutten i Haag, sa han.

Alternativer

Om Berge ikke kan starte, er ett alternativ å ta kaptein Stefan Johansen inn i midten fra sin kantrolle. Da er Iver Fossum, Mats Møller Dæhli og Martin Linnes alternativer på kant. En formsterk Ole Selnæs kan også være aktuell på sentral midtbane ved siden av Markus Henriksen.

Haitam Aleesami, som ikke har spilt for landslaget siden 0-6-smellen i Tyskland for et drøyt år siden, er sannsynlig erstatter for skadde Birger Meling på venstreback.

– Haitam er en våken fyr, og jeg tror ikke det er noe stort problem at han har vært borte en stund, sa Lagerbäck, som også må velge en kombinasjon av Sigurd Rosted, Even Hovland og Vegard Forren i midtforsvaret. Førstnevnte har spilt en snau halvtime på landslaget, men har vært i troppen i samtlige kamper i år. De to andre har masse erfaring, men har ikke vært med på lenge.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere