RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen får nytt sykkellag i 2014

(procycling.no/Scanpix/NTB)
Sist oppdatert:
- Vi ønsker å kjempe i toppen, sier initiativtaker.

Neste sesong får norsk sykkelsport etter alt å dømme sitt sjuende kontinentallag. Laget vil ha base i Bergen og initiativtakerne ønsker at bergenssyklister skal utgjøre en stor del av stallen.

- Vi er kommet et godt stykke på vei. Vi er selvsagt avhengig av ryttere, samarbeidspartnere og sponsorer, men veldig mye har kommet på plass. Det er Jan Roger Jensen og jeg som er initiativtakerne, sier Frode Jarle Jacobsen til procycling.no

Ønsker lokal helter
Laget har en målsetning om at 50 prosent av stallen skal være lokale syklister. Det gjør ryttere som Filip Eidsheim (Øster Hus-Ridley), Sondre G. Sørtveit og Stian Remme (Joker Merida) høyaktuelle.

Etter det procycling.no erfarer er den ferske norgesmesteren i U23-klassen, Kristoffer Skjerping (Joker Merida), ikke aktuell for en overgang til det Bergensbaserte laget.

Jacobson vil imidlertid ikke avsløre hvilke navn han har på blokka og sier ingen ryttere er signert foreløpig.

Vil kjempe i toppen
Initiativtakerne har ikke noe lagnavn å avsløre ennå, men går likevel med klare ambisjoner om å etablere seg i toppen av norsk sykkelsport.

- Vi ønsker å være i toppsjiktet i norsk sammenheng relativt raskt. Joker Merida er laget som har komme lengst, med Øster Hus og Plussbank hakk i hel, forklarer Jacobsen.

- Samtidig er vi ekstremt ydmyke med tanke på hva som kreves for å konkurrere i toppen. Det vil gjerne ta litt tid å ta opp kampen med Joker, Øster Hus og Plussbank, sier Jacobsen respektfullt.

De endelige detaljene rundt laget skal offentliggjøres under en lagpresentasjon i Bergen i Oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere