*Nettavisen* Sport.

Bergen søker Sykkel-VM i 2016

Foto: (Bergen kommune)

Jubelen i taket hos byråden: - Vi er uslåelige på entusiasme i Bergen!

21.11.11 16:35

Ikke Lillestrøm, ikke Sandefjord, ikke Trondheim, ikke Kristiansand, ikke Stavanger og heller ikke Drammen - men Bergen!

Det mener styret i Norges Cykleforbund (NCF) er det beste alternativet i kampen om Sykkel-VM i 2016.

Les om de sju søkerbyene her!

Forbundet startet med sju kandidater og sto igjen med Bergen, Stavanger og Drammen etter å ha evaluert dem med hjelp fra Det Norske Veritas og Advansia. Deretter ble de tre gjenværende kandidatene besøkt, før den endelige avgjørelsen ble offentliggjort mandag ettermiddag.

Start og mål på Festplassen
Da ble det klart at det endelige valget falt på Bergen som norsk søkerby.

Hordalendingene har presentert et bynært konsept som forener fjell og fjorder, samt en rundløype midt i hjertet av byen. Rytterne skal blant annet passere festningen, Bryggen og Fisketorget - før det hele skal avgjøres på Festplassen i byen.

- Det ser ut til at vår by vant fram på grunn av det kompakte arrangementet midt inne i bykjernen. Dessuten kan vi by på fantastisk natur og har allerede en solid infrastruktur på plass. Hele byen og regionen har samlet seg rundt dette arrangementet, og mye ligger klart allerede. Området med Bryggen og Fisketorget har serveringsstedene på plass langs hele løypen. Vi mangler å sette opp noen storskjermer, så er vi der, sier prosjektleder Eirik K. Halvorsen i Bergen kommune til procycling.no.

- Hva vil det gjøre for byen og regionen å få arrangere et slikt mesterskap?

- Bergen har et mål om å bli den beste vertskapsbyen for slike arrangementer, og et eventuelt Sykkel-VM vil være noe av det aller største man kan arrangere i en by på vår størrelse innenfor kultur- og idrett. Bergenseren får fram det beste i hverandre ved slike anledninger, og dette er en unik mulighet for oss å vise fram naturen, byen og regionen vår.

- Et spektakulært arrangement
Nyheten ble naturlig nok mottatt med glødende entusiasme på Vestlandet.

- Dersom Norge vinner fram med søknaden: Hvordan du tror du Bergen sentrum vil oppleves i løpet av den aktuelle uken for mesterskapet?

- Det blir folkefest her i byen for langt mindre enn dette. Jeg tror ikke dette bare vil involvere Bergen, men hele Vestlandet som region. Jeg er sikker på at vi vil gjennomføre et spektakulært arrangement med flott natur, masse mennesker og en profesjonell gjennomføring av mesterskapet, sier Idrettsbyråd Gunnar Bakke i Bergen kommune til procycling.no.

Her kan du lese VM-søknaden til Bergen!

Han forteller at stemningen sto i taket på idrettsbyrådens kontor, da de ble informert av forbundet om den endelige avgjørelsen.

- Hele personalet var samlet, og jeg kan love deg at desibelnivået som ble produsert, strakte seg langt utover dette lokalets vegger, forteller han.

Derfor ble det Bergen
NCF skriver følgende i valget av Bergen som norsk søkerby i pressemeldingen:

«NCF har i alle hovedsak lagt det Det Internasjonale sykkelforbundet (UCI) sine kriterier til grunn for evalueringen av hvilken by som er best egnet. NCF har også vært på befaringer og hatt møter med alle de tre finalekandidatene».

«Begrunnelsen for valget er at NCF anser Bergen som den byen som har best mulighet til å vinne fram som vertskapsby i en internasjonal konkurranse og dermed gir Norge størst mulighet for å bli tildelt VM i 2016. Bergen hadde det beste konseptet basert på evalueringskriteriene samlet sett og er ansett som det beste».

Veien til et norsk VM
Det er et par utfordringer igjen før Norge kan glede seg til å huse et mesterskap med Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og Mark Cavendish på norsk jord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

For det første må Forbundstinget bestemme seg for om Norge faktisk skal søke om mesterskapet under tinget i Harstad i februar, neste år.

Dernest må selvsagt Norge nå opp i kampen mot sykkelstormakter som for eksempel Belgia og Storbritannia (som ryktes å ville søke). Det er allerede klart at VM arrangeres i Nederland neste år, i Italia i 2013, i Spania i 2014, i USA i 2015.

UCI kommer til å utnevne vertsnasjonen i 2016 i løpet av mesterskapet i nederlandske Limburg neste høst.

- Det er nå jobben begynner for at Norge blir tilbudt mesterskapet, erkjenner Bakke.

- Men dette skal vi klare. Vi er uslåelige på entusiasme i Bergen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag