RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen tilbake i hetluften

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Ettersom Øvrevoll ikke har galopp torsdag, er det endelig dags for V65 igjen fra Bergen travpark.

Sist tirsdag ble det en strålende dag for Sportspill og undertegnedes V65-tips til Momarken. Samtlige spilleforslag suste inn med seks rette og en rekke femmere. De som spilte mitt minste V65-forslag på Nettavisen (innl.pris kr 192), kunne kvittere ut herlige 6573 kroner, og på Eksperten ble det naturligvis full fest. Der gikk hele 21 andelslag inn med seks rette, og totalt denne tirsdagen spilte vi inn ca 450 000 kroner til våre lesere samlet på Nettavisen og Eksperten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

På Klosterskogen i Skien på mandag opplevde vi en ny stor dag. Håkon Einar Hansen prikket seks rette på sitt største spilleforslag på hjemmesiden til en utbetaling på rundt 12 000 kroner, og da ble det selvsagt stor fest på Eksperten! Hele nitten av Hansens andelslag gikk inn med seks rette på Eksperten til en snittutbetaling på 12 000 kroner, og totalt innspilt på Eksperten i Skien denne herlige mandagen ble da rundt 220 000 kroner i V65-spillet. I tillegg satt V5 og DD for Hansen i Skien.

Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen holder også strålende tipsform om dagen. Onsdag ble det full fest i lukene under V4-løpene på Øvrevoll. Det minste V4-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 144) satt klokkerent og betalte tilbake svært pene 4 959 kroner. På Eksperten ble det fest i alle retninger og 23 andelslag satt rett inn og totalt hentet Nettavisens lesere tilbake nesten 200 000 kroner på Øvrevoll onsdag. Festen fortsatte på Bjerke på kvelden, når vi prikket V5 på tolv andelslag på Eksperten til en utbetaling på fine 4 528 kroner, og vårt største system i V75 på Eksperten fikk en drøss med femmere til en utbetaling på pene 31 284 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bergen travpark
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Bergen travpark er som kjent min hjemmebane og jeg har som alltid hatt en grundig gjennomgang av løpene sammen med Bergen travparks ledende kusk, Svein Ove Wassberg, som både har inngående kjennskap til stallens hester og sine egne oppsitt, men også fabelaktig oversikt over sine konkurrenter.

I V65-3 sender stall Wassberg ut nykommeren 3 Dodo De La Sable. Et langt liv i travsporten har lært meg å sile informasjon jeg innhenter, og Svein Ove Wassberg var svært optimistisk med denne. Fra strek med kun fire hester på plass, lukter dette tet på et tidlig tidspunkt. Det lukter klokke og taktisk kjøring av Svein Ove, og med den antatte hovedopponenten 12 Clint Attack i bakspor fra 20 meter tillegg, ser det bra ut på forhånd. Nevnte Clint Attack har hentet 20 meter på Silvio Landerye i begge sine seiersløp her til lands. Svein Ove Wassberg har vært kusk på Silvio Landerye ved begge anledninger og sitat" Dodo De La Sable har kjentes ut som en klart bedre hest enn Silvio Landerye".

Da er ikke matematikken vanskelig, Svein Ove sitter på dette løpet og vi bankerspiller 3 Dodo De La Sable i V65-3, vel vitende om at vi selvsagt skulle sett hesten i løp og vice versa. Men Svein Ove Wassberg tar sjelden feil når han vurderer hester opp mot hverandre og da er saken klar.

Vi må gardere
2 M.T. Heliconia blir trolig dagens største favoritt i V65-1. Det er ikke så vanskelig å forstå all den tid hoppa har sett strålende ut i fire strake seiersløp. Det betyr at den vidgjetne stolpen i programmet (fem strake seire) er på plass med seier i kveld. All den tid 1 Sandy B. Cole er blitt strøket, blir det innerspor bak bilen på 2 M.T. Heliconia. Da øker faren for at hoppa blir overflydd, og når hoppa i tillegg møter et par bra konkurrenter, må vi spekulere litt. Kusk Kristine Kvasnes har vi kanonsans for som kusk (må da være Norges klart beste kvinnelige kusk), men verdi er nå engang verdi og da betaler vi for noen av konkurrentene i V65-1.

Første siden desember 2011
Undertegnede har også god kontakt med Åsbjørn Tengsareid og selv om han kanskje ikke har noen toppsjanser i Bergen i kveld, var han (som undertegnede) litt optimist med 9 Evina i V65-5/DD-1. Hoppa er stabil og flink, men noen utpreget vinnerhest er det ikke snakk om noe tre seire på åtti starter vitner om og siste seieren kom så langt tilbake som 10. desember 2011. Svenskene har et fint uttrykk som heter "i skymundan", og det uttrykket brukes om hester som avslutter bra i kulissene. Det har Evina gjort ved en rekke anledninger. I kveld synes vi Evina har en fin oppgave på papiret, tross 20 meter tillegg. Står i innerspor der og Åsbjørn vet å utnytte slikt. I et løp der 4 Kringelandsbestina (både trangt startspor og opp en liten klasse i kveld) blir storfavoritt lanserer vi Evina som et svært spennende objekt.

Kan lede hele veien
V65-6 er ikke det enkleste løpet å lese. 2600 meter er distansen og det starter hester over tre forskjellige distanser og det er mye formløst på farten. Form er det dog på 1 Eowyn C.C. Hoppa er i knallform og her er det ikke umulig at Øyvind Austevoll velger å sitte foran (eventuelt lederrygg). Det er lkke så lett å få øye på hvem som skal ofre seg underveis da og da gårr vi til lukene i DD-spillet på 1 Eowyn C.C. til pene oddser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere