*Nettavisen* Sport.

Bergenser mot toppen

Thor-Christian Ebbesvik kjørte seg i helgen opp til 2. plass sammenlagt i det engelske Formel Ford-sirkuset.

15.08.06 10:05

Med helgens to løp i Rockingham er UK Formula Ford Championship halvkjørt, og på sammenlagtlistene dukker det et bergensk navn opp på 2.plass.

- Totalseier i mesterskapet er mitt soleklare mål, så jeg skal opp på førsteplass i det neste løpet, sier den ambisiøse bergenseren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slet med bilen
Under kvalifiseringen på fredag, slet teamet med oppsettet på bilen, og det resulterte i et skuffende 8. og 11. startspor på banen som opprinnelig var bygget som en Nascar-bane.

Lørdagens løp begynte med en storsmell allerede inn i første svingen, og løpet ble rødflagget. Den andre starten var bedre, og Thor-Christian kjørte seg opp til en 4.plass.

- På 7. runden bommet jeg imidlertid på svingen etter målpassering, og måtte ta denne over «gresset». Her er det en skikkelig kul, og da jeg landet fikk jeg en masse sand og skitt inn i bilen. Dette blåste rett opp i hjelmen min, og selvsagt også inn i øynene på meg. Dette var akkurat ved halvkjørt løp, og det var mildt sagt et mareritt å fortsette, forteller Ebbesvik som til slutt måtte ta til takke med en 5. plass.

Enorm opphenting
Søndag var det en ny sjanse. Og fra 11.startspor, viste Thor-Christian at han har et stort talent - spesielt på våte baner.

- Starten fra ellevte startspor ble som forventet uryddig, og inn i første hårnål snurret en del biler foran meg, noe som sendte meg helt ned til en 19 plass. Etter å ha tråklet meg framover, delvis ved hjelp av regnet, endte jeg til slutt opp på en 4. plass i mesterskapet, sier bergenseren som dermed sikret seg 2.plass sammenlagt etter halvkjørt sesong.

Allerede om 14 dager er det et nytt løp i Formel Ford, og her er ambisjonene klinkende klare: - Jeg skal stå øverst på pallen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.