*Nettavisen* Sport.

Bergenser sjef for toppfotballen

Bergenseren Roald Bruun-Hanssen (44) blir ny toppfotball-sjef i Norges Fotballforbund,

- Det blir en utfordring å tilrettelegge for gode utviklingsprosesser i samspill med toppklubbene og resten av apparatet sentralt i NFF, sier Bruun-Hanssen i en pressemelding.

Den 44 år gamle bergenseren kommer fra stillingen som daglig leder i Hordaland Fotballkrest, men har tidligere lang fartstid fra toppfotballen. Ifølge pressemeldingen har han vørt trener for G16- og G17-landslaget, i tillegg til at han trente Åsane IL i 1. divison i 1995 og 1996.

- Jeg har jobbet i organisasjonen i 15 år på klubb-, krets og forbundsplan, og jeg har således et bredt blikk inn i norsk fotball fra bredde til topp. Jeg er opptatt av rekrutteringen av spillere, trenere, ledere og dommere og deres videreutvikling inn mot toppfotballen. Da er det viktig å tenke helhet. Det blir en utfordring å tilrettelegge for gode utviklingsprosesser i samspill med toppklubbene og resten av apparatet sentralt i NFF, sier Roald Bruun-Hanssen.

Bruun-Hanssen sier landslagenes og toppklubbenes resultater i Europa er avgjørende for jobben. - Gode resultater ute vil være en bekreftelse på at norsk fotball har lykkes med utviklingsarbeidet på hjemmebane, sier han.

44-åringen sier videre at nøkkelen til suksess, er at hele kjeden i systemet fungerer som den skal. Det betyr at kompetanse og inspirasjon må være på topp hele veien, fra ungdomsfotballen og opp til toppklubbene.

Bruun-Hanssen starter i jobben i løpet av april måned.

- Vi er veldig glad for å ha Roald på plass. Vi har vært på jakt etter en person som kjenner alle sportslige mekanismer og som er sterk på å lede prosesser. I tillegg kjenner Roald organisasjonen godt, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.