*Nettavisen* Sport.

Berger: - Jeg er ikke helt trygg på meg selv ennå

Foto: Kerstin Joensson / NTB Scanpix

Norge ble nummer tre på torsdagens stafett.

13.12.13 08:07

Tiril Eckhoff, Fanny Welle-Strand Horn, Synnøve Solemdal og Tora Berger sørget for norsk tredjeplass på søndagens stafett i Annecy Le Grand-Bornand.

- Jeg prøvde å hente inn Tyskland, men jeg er ikke helt trygg på meg selv ennå. Jeg trenger flere renn. Det var imidlertid mye positivt i dag så det lover godt før resten av helgen, sier Tora Berger til NRK.no.

Særlig den liggende skytingen har lugget for Berger i sesonginnledningen.

- Det har vært mye terping den siste uka på liggende, jeg har begynt å skjønne hva jeg har gjort feil i det siste, forklarte Berger og sier at hun har endret liggestilling for å skape større stabilitet i børsa, sier hun til statskanalen.

De tyske og ukrainske jentene ble et nummer for store, men tredjeplass må regnes som godkjent etter femteplassen i Hochfilzen sist.

Ti ekstraskudd gjorde det umulig for de norske jentene å kjempe om seieren.

Echkoff sendte Fanny Welle-Strand Horn ut som nummer fem, 15 sekunder bak Sveits, som ledet på det tidspunktet.

Vi fulgte rennet direkte

En god etappe fra 25-åringen førte Norge opp på en andreplass, hvor Synnøve Solemdal startet jakten på ledende Tyskland.

Solemdal vekslet 10,5 sekunder bak Hildebrand, men tre bom og svakere tid i sporet gjorde at Tora Berger gikk ut 35 sekunder bak Larua Dahlmeier på den siste etappen.

Berger skjøt, i likhet med Dahlmeier, fullt på første liggende skyting. Da Dahlmeier plaffet ned alle blinkene på siste skyting, trengte Berger to ekstraskudd. Ukraina og Pidrushna gikk også forbi.

Dermed var seieren tapt og Berger måtte hente inn 8 sekunder på Ukraina på den siste runden for å ta andreplassen. Berger gjorde det hun kunne for å nå igjen Pidhrushna, men endte et halvt sekund bak ukraineren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.