*Nettavisen* Sport.

Berger dynket Märtha i snø

Foto: (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)

NM-vinner Lars Berger dynket Märtha Louise med snø i nakken etter at han vant NM-sprinten fredag. Og Märtha var med på leken.

26.03.04 19:04

- Tåler du litt snø, spurte Lars Berger etter å ha gitt prinsessen en solid dose nysnø i nakken.

- Det går veldig bra. Jeg er vant til snø, parerte en smilende Märtha Louise (32) og ga NM-vinneren en skikkelig seiersklem før hun børstet av seg det verste.

Latteren runget og fotografene fikk sitt. Prinsessen la til at hun trives godt i NM-byen Steinkjer, og at skiskyting er blant favorittene vinterstid.

Vant med to runder
Skiskytteren Lars Bergers møte med kongehuset ble altså ikke helt som forventet etter seieren i Steinkjer. Snøen lavet plutselig ned over NM-arenaen og løperne hadde mer enn nok med å kave seg rundt i løypa.

Dombås-løperen pådro seg to strafferunder på liggende, men etter en perfekt ståendeserie distanserte «mitraljøsen» konkurrentene.

Seiersmarginen til sølvvinner Halvard Hanevold ble på solide 34,6 sekunder. Ole Einar Bjørndalen snublet litt på oppløpet og tapte et par sekunder. Det ble bronsemedalje på ham, 36,5 sekunder bak.

Fredagens overraskelse var John Ola Ulset fra Tingvoll. 24-åringen dro til med en sterk åttendeplass og var en av seks løpere som skjøt feilfritt.

Uhell
Tilbake til Berger: Glisende og målbevisst gikk han i lange klyv mot teltet som var satt opp over kongetribunen etter seieren. Der ventet Märtha Louise og de andre øvrighetene som overvar rennet.

- Jeg er jo en høy mann og tenkte ikke på at geværpipa sto ganske langt opp bak hodet mitt. Jeg dro uheldigvis ned store deler av teltet da jeg skulle hilse på prinsessen og dynka henne skikkelig i snø. Sånn er det. Shit happens! sa Berger og gliste bredt.

- Hun tok det veldig pent, for det var jo ikke med vilje. Og jeg fikk en skikkelig godklem likevel, fortsatte 24-åringen fornøyd.

Lørdag forsvarer han sprintledelsen i jaktstart, men vet det kan by på problemer å holde Hanevold og Bjørndalen bak seg.

Bak dem igjen følger «verdens beste medisinstuden», formsterke Tor Halvor Bjørnstad, Frode Andresen, Egil Gjelland og Stian Eckhoff.

- Jaktstart er vanskelig å spå. For meg føles det ofte som om blinkene er minst på skyteskive én, for så å bli større desto lenger bort på standplass du ligger. Det er nok ikke sånn, men det blir tøft å forsvare ledelsen med fire skytinger, innrømmet Berger.

Hanevold hadde en strafferunde mindre og Bjørndalen like mange som vinneren, men ingen av dem matchet Bergers fart i sporet. Dombås-løperen holder koken etter en suksessrik sesong og tok sin annen NM-tittel som senior.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.