Gå til sidens hovedinnhold

Berger: - En stor tillitserklæring

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Lars Berger får fredag sin debut på et stafettlag i VM-sammenheng. - Jeg er veldig takknemlig, sier Berger etter uttaket.

Torsdag ettermiddag ble det klart at Lars Berger går inn på det norske stafettlaget fredag, sammen med Bjørndalen, Gjelland og Hanevold.

Tillitserklæring
Berger, som skal gå andre etappe i morgendagens renn, var tydelig glad og en smule overrasket da uttaket var klart.

- Først og fremst ser jeg på dette som en stor tillitserklæring fra Roger (Grubben). Jeg setter umåtelig pris på å være blant de utvalgte og lover å gjøre mitt aller beste. Dette viser at treneren er fornøyd med det jeg har prestert til nå i VM.

VM-stafett-debutanten er klar over at morgendagens løp blir en stor test for han.

- Jeg må innrømme at jeg har noen små sommerfugler i magen. Det blir helt sikkert et vanvittig trøkk på tribunene, sier Berger.

Avslappet Bjørndalen
Sommerfugler kjenner derimot ikke Ole Einar Bjørndalen mye til.

- Nei, jeg er ikke spesielt nervøs - i hvertfall ikke mer enn vanlig. Jeg håper bare at de andre legger et godt grunnlag for meg, sier Bjørndalen, som går siste-etappen i morgen.

For Halvard Hanevolds del blir det om å gjøre å legge 33-plassen fra normaldistansen torsdag bak seg.

- Den elendige innsatsen på normaldistansen kan slå begge veier. Forhåpentligvis fører den til at jeg er "back in business" i morgen, sier Hanevold.

- Skjønner skuffelsen
Landslagstrener Roger Grubben forstår at Frode Andresen er skuffet, men insisterer på at han har tatt ut det beste laget, slik situasjonen er for øyeblikket.

- Jeg har tatt ut de jeg mener er i best slag akkurat nå, men jeg skjønner at Frode er skuffet. Men slik er det for alle som ønsker å være best: Man ønsker selvsagt å være med på de store konkurransene, sier Grubben til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot