RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berger imponerte igjen

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Tora Berger beviste igjen at hun hører hjemme i verdenstoppen.

Under svært vanskelige smøreforhold i Holmenkollen torsdag, var det ingen som kunne gjøre noe med Svetlana Sleptsova. Den russiske jenta vant til tross for én strafferunde, og i mål var hun litt over sju sekunder raskere enn Tora Berger.

Det var Sleptsovas andre seier i verdenscupen.

Skeptisk
Berger skjøt to fulle hus, og gikk en meget sterk sisterunde, men kunne ikke hamle opp med Sleptsova i sporet. Kati Wilhelm, derimot, som hadde bedre passeringstid enn Berger ut fra stående, var 2,5 sekunder bak den norske jenta i mål.

- Jeg var litt skeptisk i forhold til føret, for jeg er ikke så god når det blir løst, men de hadde fått saltet litt og det hadde fryst på litt, så føret var bedre i dag, sa Tora Berger til NRK etter løpet.

Hun er veldig fornøyd med å klare å mobilisere såpass bra på tampen av sesongen.

- Jeg var veldig sliten etter VM, men å klare å gå såpass bra likevel, er et kjempegodt tegn, sa hun.

Når det gjelder lørdagens jaktstart, så orker hun ikke å tenke på den riktig ennå.

Må slappe av
- Først skal jeg slappe av og restituere meg, så skal jeg skru på igjen på lørdag morgen. Jeg har ikke så mye overskudd nå, sa hun.

I forhold til verdenscupen sammenlagt er det en fordel Magdalena Neuner med to renn igjen. Hun har 773 poeng, mens Sandrine Bailly - som hadde samme poengsum som Neuner før torsdagens renn - skuffet på sprinten og tapte noe terreng til sin tyske rivalinne. Andrea Henkel, som ble nummer fem, er nå nummer to i sammendraget med 755 poeng. Bailly har 751. Så ingenting er avgjort.

De 60 beste får gå lørdagens jaktstart.

I tillegg til Tora Berger stilte Solveig Rogstad, Ann Kristin Flatland, Kari Henneseid Eie, Julie Bonnevie-Svendsen, Liv Kjersti Eikeland og Elise Ringen til start for Norge.

Nettavisen er naturligvis på plass i Holmenkollen og kommer med reaksjoner og saker i etterkant av løpet.

7358

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere