RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berger kan bli Sørgårds redning

Sist oppdatert:
Landslagstrener Krister Sørgård utelukker ikke lenger at Lars Berger kan gå langrenn i OL.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Lars kan bli aktuell for femmila, bekrefter Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

I utgangspunktet er Frode Estil, Tore Ruud Hofstad, Jan Egil Andresen og Tord Asle Gjerdalen tiltenkt plass avslutningsdistansen i OL. Bare Gjerdalen har dokumentert skøyteform hittil i mesterskapet.

Dermed kan det bli en åpning for skiskytteren Lars Berger, som ikke kommer til å gå en eneste skiskytterdistanse i OL.

- Jeg har ikke snakket med Lars, men jeg har snakket med skiskyttertrener Roger Grubben. Rapportene jeg har fått på Lars er veldig positive. Han gikk et par testløp i forrige uke som var meget bra langrennsmessig, sier Krister Sørgård.

Full tropp
- Er Berger i bedre form nå enn da han gikk langrenn tidligere i vinter?

- Det er mye som tyder på det.

Det er imidlertid et praktisk problem i forhold til å benytte Lars Berger i langrenn. Norge har fylt opp hele kvoten på 12 herreløpere i OL. Men ifølge sportssjef Bjørnar Håkensmoen har man anledning til å hente inn reserver hvis det dukker opp sykdom underveis.

Sykdom har det vært mye av hittil i OL. Paradoksalt nok er alle mann friske når man nesten kunne ha trengt en sykmelding.

- Vi tenker ikke sånn. Vi ønsker selvfølgelig å ha alle mann friske. Slik jeg forstår det, er det ingen åpning for å bruke Lars akkurat nå. Men av erfaring vet vi at ting kan skje fort, poengterer Krister Sørgård.

Plan B for Ruud Hofstad
Treneren for de norske langrennsherrene har heller ikke gitt opp håpet om å få sine egne gutter i form til søndagens femmil, som gås som fellesstart i skøyting.

Etter stafetten konstaterte han at fristileksperten Tore Ruud Hofstad ikke er i form.

- Jeg skal sette meg ned og snakke med Tore i ettermiddag. Så skal vi legge en plan for hvordan han skal bruke uka til å finne formen. Det han presterte i stafetten var ikke godt nok.

- Hva kommer planen til å bestå i?

- Det er i hvert fall helt klart at Tore må kjøre noen harde økter. Erfaringsmessig vet vi at han trenger noen skikkelige gjennomkjøringer for å prestere.

PS! Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen er begge uaktuelle for femmila fordi de går fellesstart i skiskyting dagen før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere