*Nettavisen* Sport.

Berger sier nei til Sørgård

Langrennstrener herrer Foto: Scanpix

Langrennstrener Krister Sørgård kommer til å ta en telefon til Lars Berger for å høre om han vil gå femmila i Holmenkollen. Men Berger sier nei.

16.02.04 13:46

Sørgård ble, som alle andre, mektig imponert over Lars Bergers langrenn i fellesstarten i skiskytter-VM søndag. Og nå vil Sørgård ha ham med på femmila.

Vet han er god
- Det var veldig bra. Men så vet vi jo at han er god. Han var jo med på Beitostølen i World Cup-åpninga og ble nummer sju på 15-kilometeren der. Så jeg vet jo kapasiteten hans.

- Jeg skal la skiskytterne få komme hjem fra VM først. Men jeg kommer til å ta kontakt i morgen. Først med treneren, Roger Grubben, og høre hva som er planene framover, og så eventuelt med løperne selv, forteller Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Ikke i år
Men gårsdagens sølvgutt avviser at det blir aktuelt med femmilsdeltakelse i år. Femmila går samtidig med World Cup-renn i skiskyting i Lake Placid.

- Det kræsjer med World Cup-renn i skiskyting. Så det er ikke aktuelt å prioritere spesiallangrenn i år, fastslår Berger overfor TV 2 Nettavisen på flyplassen i Frankfurt mandag ettermiddag.

Derimot kan det bli veldig aktuelt å delta i spesialistenes VM i Oberstdorf neste år.

Har lyst
- Ja, jeg har lyst til å prøve å kvalifisere meg til å gå der. Så jeg kommer til å få planlagt sesongen slik at det kan gå å kombinere, sier Berger videre.

Det har ikke langrennstreneren noe som helst imot. Han bruker gjerne skiskyttere i spesiallangrenn.

- Nei, jeg vil ha med de som går fortest på ski. Det sa jeg allerede i våres. Og vi startet et faglig samarbeid med skiskyttertrenerne allerede i fjor. I mai var Frode Andresen på samling med oss. Han og Halvard Hanevold var også med oss i september.

Langrennstreneren ser ikke bort i fra at det kan være med skiskyttere i neste års VM i Oberstdorf.

Attraktivt
- Det blir jo den samme problemstillinga som i år. Vi må se prioriteringer opp mot skiskytternes egne renn. Men jeg tror nok det vil være mer attraktivt å gå spesiallangrenn neste år, siden det er VM. Vi har jo VM bare annet hvert år. Mens det er skiskytter-VM hvert år.

- Så hvis det klaffer med deres renn og mesterskap, så bør vi få til et fornuftig samarbeid, understreker Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.