RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix / AP Photo / Matthias Schrader

Berger vant sekundstrid

Sist oppdatert:
Kopierte storebror på sprinten.

Fredag vant Lars Berger sitt første skiskytterrenn på nesten to år. Så langt har det ikke vært mellom triumfene for OL-vinner Tora, men lillesøster fra Lesja ville likevel ikke være noe dårligere enn broren da kvinnene gikk sitt sprintrenn i Ruhpolding lørdag.

Etter en dramatisk sekundstrid mot hjemmefavoritten Andrea Henkel, gikk også Tora Berger helt til topps på den korteste distansen.

- Bra rytme
- Det er vanvittig deilig når alt fungerer samtidig. Det er lenge siden jeg har hatt så bra rytme på skytingen. Det mest gledelige er at kroppen fungerte gjennom hele løpet, sa Tora Berger til NRK.

Etter fullførte 7,5 kilometer skilte det bare 1,1 sekunder mellom Berger og Henkel. Begge skjøt feilfritt og da den siste skytingen var unnagjort ledet den tyske 33-åringen med 1,6 sekunder. Henkel har 18 verdenscupseirer fra tidligere.

Høy fart
Både den tyske jenta og Berger gikk raskere enn normalt på de siste to kilometerne. De to duellantene holdt samme fart i sporet som nummer tre, tyske Magdalena Neuner.

Sistnevnte er normalt raskere enn Berger og Henkel i sporet og ledet også med drøye ti sekunder før den før den stående skytingen. Der bommet imidlertid 23-årige Neuner én gang, noe som kostet henne seieren.

Dermed var det duket for en dramatisk sluttspurt for Berger og Henkel der 29-åringen fra Lesja tok ut akkurat nok til å snu rennet til sin fordel.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere